Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
Zdjęcie kiepskiej jakości sorry coś nie tak mam w ustawieniach.
Bo to już powoli czas całkowicie ukierunkować się na mętnookie drapieżniki😏!
Ja wczoraj po stronie zysków zero, niestety po stronie strat złamany kijek i to do tego ten ulubiony:bezradny:! Ale to kara za szkolny błąd: nocną walkę z zaczepem za pomocą kija, nie ręki. No i plecionka owinęła się wokół kija pięknie ścinając jakieś 10 cm kija, do tego zaczepu nie udało się wyrwać i dwie przelotki powędrowały w wiślane odmęty:dobani:
Jest to swego rodzaju kłopot na początku sezonu sandaczowego, ale coś trzeba będzie wymyśleć na szybko...
Ale to kara za szkolny błąd: nocną walkę z zaczepem za pomocą kija, nie ręki. No i plecionka owinęła się wokół kija pięknie ścinając jakieś 10 cm kija, do tego zaczepu nie udało się wyrwać i dwie przelotki powędrowały w wiślane odmęty:dobani:
Ojoj 😲 to faktycznie problem Cię spotkał u progu sezonu.Widziałem jak kolega w ten sposób ściął sobie szczytówkę po wyholowaniu sandacza 85 cm.Zaczepił przynętą o jakiegoś chwasta rosnącego tuż obok ,adrenalina po holu spowodowała że szarpnął wędką dość mocno i uciął jak nożem też około 10 cm mocarnej wędy do 80 gr cw.
Pawełku wiem że sobie poradzisz ale jakby co mam cosik w szafie na okoliczność i chętnie pożyczę do rozwiązania problemu.
Złapali na gorącym uczynku czynnego rybaka (chyba na etacie w PZW) wraz z kolegą, który bawi się już tylko w "kłusówkę".
Panowie spływali z nieoznaczoną siecią, nieoznaczoną łódką, na odcinku na którym nie mieli prawa dokonywać odłowów.
Podobno mieli ponad 65 okołodwukilowych leszczy.
bo chyba licencję na odłów stracą ??
Znając życie to na tym się skończy i jeszcze sieć zabiorą... A za 2 dni można ich znów będzie złapać...
Super i graty za udaną akcję, ale dopuki prawo się nie zmieni, to mogą ich łapać co tydzień...
bo chyba licencję na odłów stracą ??
Znając życie to na tym się skończy i jeszcze sieć zabiorą... A za 2 dni można ich znów będzie złapać...
Super i graty za udaną akcję, ale dopuki prawo się nie zmieni, to mogą ich łapać co tydzień...
Mogą dostać za to i zawiasy , ale to PZW Mazowsze musiałoby wystąpić jako oskarżyciel posiłkowy. W innych okręgach to się dzieje.
Niestety tutaj bym na to nie liczył. Wiem o jednym przypadku, w którym OM nie tylko nie był oskarżycielem, ale wręcz wystąpił w obronie rybaka, który kłusował na ich wodach. Absurd :)
Wiem o jednym przypadku, w którym OM nie tylko nie był oskarżycielem, ale wręcz wystąpił w obronie rybaka, który kłusował na ich wodach. Absurd :)
I w tym wypadku będzie chyba podobnie.
Wiem o jednym przypadku, w którym OM nie tylko nie był oskarżycielem, ale wręcz wystąpił w obronie rybaka, który kłusował na ich wodach. Absurd :)
I w tym wypadku będzie chyba podobnie.
A tak mi jeszcze przyszło do głowy że strażnicy dostaną op.....l za włóczenie się po nie swoich włościach :dokuczacz:bo strażnicy z Czerwińska czy Wyszogrodu bo rybakom TAKIEGO świństwa nie zrobili :dokuczacz:

Baw się z nami tu dobrze !
Ja dzis okoń około 25cm i fajne pier!@#niecie sandaczowe miałem :)
Klimat był taki:
Siwek tak mnie zastanawia po co tak majstrujecie przy tych zdjęciach?
Ładny bolek Dawid, gratuluję i zazdraszczam :)
Siwek tak mnie zastanawia po co tak majstrujecie przy tych zdjęciach?
trochę przesadzają z kontrastem, jasnością i głębią kolorów w photoshopie ale to w końcu ma się im podobać.
cześć Dawid witaj na forum.
Nie wiem Drakersi czy wiecie ale Dawid pięknie walczy z wiślanymi sumami no i jest prawdziwym szpecem od pstrągów.
Znam go z innego forum, które kiedyś odwiedzałem.
Dawid może wstaw fotki z sumami wszyscy napewno chętnie nacieszą oczy.
wracając do tematu ja ostatnio badam nieznaną mi stronę wisły, oczywiście na pusto 🤪
Bo lubimy..........,jeżeli rażą estetyką to można nie patrzeć.
Nad Wisłą szaro i ponuro to trzeba czymś rozjaśnić nastrój 😄
Ciężko łowicie tam u siebie?
Życie i świat taki szary ,trzeba sobie pokolorować 😜
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.