Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
Ps sorki za interpunkcje ale na telefonie ciezko mi sie pisze.
Koledzy, wybieram się jutro z rana na jedną z wiślanych dzikich burt poszukać sandacza. Ponieważ w temacie sandaczowania jestem zupełnie zielony, może mógłby ktoś podpowiedzieć czy o tej porze dnia/nocy (powiedzmy 1-1,5 godziny przed świtem do jakiejś 8-9 łowić cieżko. czy lekko? Czy może przed switem jeszcze lekko a po swicie cieżko? Czy nie ma reguly i trzeba szukac i tak, i tak, w nadziei, ze sie trafi na jakiej glebokosci zeruja sandacze (o ile oczywiscie sa w lowisku)?
Ps sorki za interpunkcje ale na telefonie ciezko mi sie pisze.
Przed świtem sandacz bywa w strefie brzegu czyli łowisz na lekko mniej więcej do wschodu słońca aż woda zostanie prześwietlona.Potem ryby odsuwają się w pobliskie rynny lub przykosy i tam pozostają w dziennych ostojach a tam już próbujesz ciężko.
Seledynowy twister branie ANALNE ;)
Warto systematycznie odwiedzać takie miejsce:)
Drapieżnika wszelakiej maści brak :beczy: chyba, że mowa o szalejących kaczkach 😜
Powodzenia;)
Gratki @Paweł 👏 Było zostać dłużej nad wodą bo Nasi jak zwykle grali piach a tak może by się trafił jakiś sandacz :)
Grzesiu, grali to zbyt wiele powiedziane... @Paweł gratuluję zębatego z mojej ukochanej Wisły... Nad nią się wychowałem i nad nią zawsze wracam (chyba głównie z sentymentu, bo nie potrafię łowić na Wiśle). Jeszcze raz graty 👏
Zaczelo sie wkoncu lowienie😏
rapowiec w sandałkach 😄
Wojtek ten rok należy do ciebie 👏 👏 👏
dawaj dalej nie odpuszczaj 👍
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.