Spradzimy i tam Kaziu
Łowienie Podlodowe
Wędkarstwo Podlodowe
Nawigacja
BI
21.12.2009 18:50 · Odpowiedź #6098
No właśnie. Lekkie ocieplenie zapewne osłabiło lód. Teraz znów kilka dni mrozu zapowiadają więc jest nadzieja. Tak więc jak ktoś przypadkiem będzie wiedział jak z lodem np na j.czerniakowskim niech da znac i ....................się organizujemy. 😎
Trzeba panowie trochę poczekać. Śnieg nie przyspieszy powstawania lodu. Myślę, że potrzeba znów mrozów pomiędzy -15st. a -20st. nocami, aby można było spokojnie chodzić.
Na Czerniakowskim lowili przy brzegu od strony stanicy ale odwaznych na srodku akwen ani spacerujacych nie widzialem
Masz rację Tymon - nie pomyślałem o zalegającym grubą warstwą śniegu. Ot co znaczy brak lodowego doświadczenia 😎
Woziczku, spoko. Dlatego zawsze lubiłem, kiedy przyciskał mróz na kilka dni do -20st. ale jeszcze nie padał śnieg. Lód jest wtedy "czarny" i mocny jak cholera. A później jak już popada to może sobie leżeć śnieg. Ja zawsze wolałem chodzić na lód, kiedy był czysty. Raz, że bezpieczniej bo widzisz jaką ma grubość, a dwa-zawsze osiągałem lepsze efekty na takim pierwszym lodzie. Pięknie widać okonia jak zaczyna się pokazywać pod powierzchnią lodu w trakcie holu. Coś niesamowitego.
Więc pozostaje nam czekać i szykować sprzęt.
Więc pozostaje nam czekać i szykować sprzęt.
Dzisiejszy okonek ze Szczęśliwic:
Taaaa, pora się wybrać.Nawet znam miejsce gdzie w ub. roku trochę okoni połowiłem takich w rozmiarze 20-32 cm ale od kilku lat nie wiem gdzie jest mój świder? Duże prawdopodobieństwo że stoi oparty o drzewo (jakieś 3-4 lata) nad starorzeczem Narwi pod Wizną.
Pogo3 - gratki, bo chyba jesteś pierwszym Drakersem w tym roku który pochwalił sie rybką 👏
Sacha - już widzę ten tłum pędzący po Twój świder 😎 na te starorzecze. A starorzeczy w tamtym rejonie sporo więc niech szukają 😄
Sacha - już widzę ten tłum pędzący po Twój świder 😎 na te starorzecze. A starorzeczy w tamtym rejonie sporo więc niech szukają 😄
B7
04.01.2010 09:00 · Odpowiedź #6343
Ja wczoraj na D... 4 okonie 27-31cm.Lód ok,choć śnieg nie pozwala zamarzać bardziej.Mróz jaki zapowiadają,poprawi sytuację.Moim zdaniem,zbiorniki które zamarzły przed Świetami dość mocno,nadal mają grubość pozwalającą łowić.
BI
07.01.2010 16:52 · Odpowiedź #6373
Pogo fajny okonek jak na szczęśliwice.
BI
07.01.2010 16:54 · Odpowiedź #6374
A jeżdzi ktoś jeszcze na podlodowe łowienie czy jeszcze lodzik za cienki.
BI
12.01.2010 08:50 · Odpowiedź #6414
A może na otarcie łez , jak wyjazd nad Drwęce nie dojdzie do skutku to może jakieś podlodowe spotkanko na Czerniakowskim czy na innym akwenie jak kto uważa.Np. sobota
Ja chcę!😏
Chciałbym w końcu zobaczyć jak się łowi pod lodem!
Skoro zima nas przegoniła z nad Drwęcy - to jest dobra okazja, żeby zima pozwoliła nam się spotkać na lodzie....:ostr:
Ja chętnie zaopatrzę się w wędkę do blaszki pod lód, zakupię kilka blaszek i żyłkę zimową.
Kołowrotek, malutką setkę okoniową posiadam .
Jedynie zanim złapię bakcyla podlodowego chciałbym skorzystać z czyjegoś świdra coby ze dwie dziury wywiercić....😄
Chciałbym w końcu zobaczyć jak się łowi pod lodem!
Skoro zima nas przegoniła z nad Drwęcy - to jest dobra okazja, żeby zima pozwoliła nam się spotkać na lodzie....:ostr:
Ja chętnie zaopatrzę się w wędkę do blaszki pod lód, zakupię kilka blaszek i żyłkę zimową.
Kołowrotek, malutką setkę okoniową posiadam .
Jedynie zanim złapię bakcyla podlodowego chciałbym skorzystać z czyjegoś świdra coby ze dwie dziury wywiercić....😄
B7
12.01.2010 16:06 · Odpowiedź #6432
Paweł jak tylko zawitasz na Domaniów,mój świder jest do Twojej dyspozycj i👍 (tylko bez skojarzeń proszę ☝️ :oczko: )
chciałbym skorzystać z czyjegoś świdra coby ze dwie dziury wywiercić....😄
A może Domaniów?? Hotel można zarezerwować, na lodzie połowić, pifko wieczorkiem...
A może Domaniów?? Hotel można zarezerwować, na lodzie połowić, pifko wieczorkiem...
Domaniów jest bardzo ciekawa alternatywą ale trzeba by kilka osób zorganizować. Ponieważ ja i tak mam wolny weekend podpisuję się pod wszystkim co tam sobie wymyślicie byle w granicach rozsądku :dokuczacz:
MO
12.01.2010 09:38 · Odpowiedź #6419
Ja to jeszcze karty nie opłaciłem i nie mam sprzętu do łowienia :( I pozostaje kwestia pozwolenia na opuszczenie domu heheh:):)
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.