A jak pokrywa lodowa? Utrzyma taka ekipe? My z Wnusiem mamy wolne wiec albo okon albo domaniow chetnie nawiercimy :)
Łowienie Podlodowe
Wędkarstwo Podlodowe
Nawigacja
A jak pokrywa lodowa? Utrzyma taka ekipe? My z Wnusiem mamy wolne wiec albo okon albo domaniow chetnie nawiercimy :)
Bodzio był ostatni wekend i utrzymała, teraz mrozy to pewnie utrzyma!
Z ostatniej chwili lód wytrzyma Bodzio jest na Domaniowie. Pewnie się pochwali jak wróci.
B7
12.01.2010 16:17 · Odpowiedź #6434
Rapuś lód naprawdę jest mocny,przewierciliśmy go wczoraj w szerz wraz z Kazikiem(nie Kazem),a on jest bardzo ostrożny :boisie: Tak że , za lód biorę odpowiedzialność tym bardziej ,że do soboty podaja sporo na - więc OK :luzik: Przybywajcie🥺
A jak pokrywa lodowa? Utrzyma taka ekipe?
B7
12.01.2010 16:24 · Odpowiedź #6435
A na zachętę ,powiem tylko że gryzą spore garbusy 😏 Dziś mój zestaw mormyszkowy nie wytrzymał holu :zalamka: Jeśli to był pasiak to na pewno personal best🤔
BI
12.01.2010 16:41 · Odpowiedź #6438
No Bodzio już się łamie żeby przyjechać na Domaniów.
B7
12.01.2010 16:49 · Odpowiedź #6439
No i tak trzymaj przyjacielu 🎉 Trzeba ciepłolubnym Shrapom( co nie którym ) pokazać zimowe wędkarstwo :pocieszacz: 😏
No Bodzio już się łamie żeby przyjechać na Domaniów.
BI
12.01.2010 18:28 · Odpowiedź #6442
No to co panowie i panie jedzie ktoś w weekend na Domaniów????
SO
12.01.2010 19:36 · Odpowiedź #6447
No to co panowie i panie jedzie ktoś w weekend na Domaniów????
Kurde, czytam Was i po ostatnich 'przygodach' na ZZcie i Gnojnie (w sensie mierności wyników), to skłaniam się żeby tam zajrzeć.
Jest jeszcze Sulejów, tam też łowią piękne garbusy, ale trzeba mieć b. precyzyjny namiar.
A my się często jesienią mijaliśmy 'pod krzyżem' na ZZcie ;), ja pływam granatową łodzią (DAGA się nazywa)
Zapraszam wszystkich (Pawełku ciebie nie muszę zapraszać ,gdyż wiem że przyjedziesz).🎵
Jeśli chodzi o dojazd to jest bezproblemowy.Od Wawy jest spoko droga,tylko od Gozdu trzeba troszkę uważać ,bo droga jest wąska ze wzgledu na zwały śniegu na poboczach.😎
SO
@supermario
(edytowany 16 lat temu)
12.01.2010 19:47 · Odpowiedź #6449
Odezwę się na priv jak zacznie nam coś się klarować, wstępnie mysleliśmy żeby skoczyć na 1-2 dni na Śniardwy, ale zawsze warto sprawdzić cos nowego
SO
14.01.2010 08:11 · Odpowiedź #6474
Dziękuję, ostatecznie jedziemy sprawdzić Śniardwy.
Ale mamy plan zawitać na D. w nast. weekend
Ale mamy plan zawitać na D. w nast. weekend
BY
15.01.2010 16:41 · Odpowiedź #6497
Siemanko
Mam pytanie stosujecie jakiekolwiek dowieszki przy połowie na szarpaka?
Siemanko
Jasne że tak,Do ciężarka 300-400g z hakami ze szprychy "Junaka" dołączam na sznurze od snopowiązałki jeszcze jeden taki sam :dokuczacz:
Chłopaki, czego nie rozumiecie.W niektórych rejonach kraju "szarpak" mówią na łowienie na blaszkę podlodową ale o co mu chodzi z przywieszką nie mam pojęcia.
Też się domyśliłem, że chodzi o łowienie na błystkę podlodową, ale nie kumam jakie przywieszki i po co. Co to daje. Jakie te przywieszki. Z czego. Zupełnie nie kumam.
Dla mnie sama zabawa maleńką blaszką na cienkiej żyłce jest kwintesencją wędkarstwa podlodowego. Więc czemu mam psuć tą zabawę jakimiś przywieszkami.
Dla mnie sama zabawa maleńką blaszką na cienkiej żyłce jest kwintesencją wędkarstwa podlodowego. Więc czemu mam psuć tą zabawę jakimiś przywieszkami.
Fakt że to stwierdzenie jest różnie rozumiane łagodnie rzecz biorąc. Ale na przykład moja aktualna Pani jest z Podlasia i też ma różne powiedzenia, które czasami przyprawiają mnie o zawrót głowy. Tak czy siak, biorąc pod uwagę wcześniejsze wypowiedzi Kolegi ByleNaRyby.... dajemy szansę na wyjaśnienie tego anachronizmu ;P A co do przywieszek to nie słyszałem również :) Jedynie jeśli chodzi o morski szarpak to coś tam słyszałem, że się używa ;P
przykład moja aktualna Pani jest z Podlasia i też ma różne powiedzenia
To Ty najpierw dobrze okolicę poznaj czy są rybne wody zanim zdecydujesz się na stałe związać😄
Ja co prawda nie na stałe a z doskoku przez 2 lata miałem przyjemność bywać kilka km za Golubiem-Dobrzyniem gdzie po wyjściu z posesji miałem jakieś 40-50m do brzegu Drwęcy🎉 i 2 km do extra jeziora.
Masz rację Sacha! Przeprowadziłem wstępny rekonesans... I okolice które są bliskie tej niewiaście obfitują w wody piękne i chyba rybne! A między tymi wodami jest także wąska, "młoda" Narew! :) A z doskoku Dareczku to Ty dłużej niż ja teraz na stałe jak to się mówi ;P Ale nie róbmy już OT :)
BI
16.01.2010 18:00 · Odpowiedź #6529
Też nie wiem o jakie przywieszki chodzi.
AI
17.01.2010 20:04 · Odpowiedź #6551
Pierwszy pasiaczek w tym roku 24,9 😎 , jezioro Dąbrowa Wielka, zawody naszego koła, pogoda była fatalna, ale pare ładnych garbusków sie trafiło 👍
24,9 to chyba odnośnie temperatury ;) fajna fotka, w podlodowym klimacie a pompony pierwsza klasa ;)
AI
18.01.2010 07:03 · Odpowiedź #6554
Okonek 24,9 cm, a temperatura odczuwalan, przy tych wiatrach co były wczoraj to chyba z -30 była ;-)
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.