W taką pogodę jak wczoraj kazdy powyzej 20 cm jest dobry ;-)
Łowienie Podlodowe
Wędkarstwo Podlodowe
Nawigacja
AI
18.01.2010 11:19 · Odpowiedź #6558
Popieram Bysiorku do katalogu😄-tak naprawdę to mamy same ładne Shrapki!!!!🎵
BI
18.01.2010 18:04 · Odpowiedź #6562
Oj pogoda nam dała popalić , ja wogóle ją podziwiam że zechciała wyjść z autokaru.
Dziś rozpocząłem sezon podlodowy całkiem udanie. Byłem jakieś 2 godzinki i złowiłem jakieś 20szt okoni, z czego jakieś 12-15szt podchodziło bądź lekko przekroczyło 20cm. Takie fajne, grubiutkie. I oczywiście wszystko na blaszkę samoróbkę. Nawet dwóch wędkarzy łowiących na mormyszkę przestawiali się na blaszki, ale po 10min bezowocnego machania znów wrócili do mormychy. Efekty mieli słabiutkie.
Żeby tylko tak nie wiało jak dziś, to byłoby całkiem przyjemnie. Jak to się mówi "sezon lodowy rozpoczęty"....
Żeby tylko tak nie wiało jak dziś, to byłoby całkiem przyjemnie. Jak to się mówi "sezon lodowy rozpoczęty"....
No Tymon - kilkanascie sztuk 20 staków to jak na zimowe warunki całkiem fajna dawka wędkarskiej adrenalinki. Ino pogratulować Koledze! 👏 👏 👏
BI
19.01.2010 20:05 · Odpowiedź #6584
Fajnie połowiłeś Tymon, pogatulować
Dzięki chłopaki.
Kaziu łowiłem w swoich okolicach, tzn. w pięknych Kozienicach. W niedzielę ruszam na pewne jeziorko, gdzie można pokusić się o 40-staka. Jakieś 3 dni temu padł taki 44cm. Jest to potwierdzone przez wędkarza spotkanego dziś na lodzie. Widział na własne oczy. I co cieszy bardziej, to właśnie na blaszkę. Trafiały się również w sporej ilości takie w granicach 20cm. Więc teraz aby czekać do niedzieli.
Kaziu łowiłem w swoich okolicach, tzn. w pięknych Kozienicach. W niedzielę ruszam na pewne jeziorko, gdzie można pokusić się o 40-staka. Jakieś 3 dni temu padł taki 44cm. Jest to potwierdzone przez wędkarza spotkanego dziś na lodzie. Widział na własne oczy. I co cieszy bardziej, to właśnie na blaszkę. Trafiały się również w sporej ilości takie w granicach 20cm. Więc teraz aby czekać do niedzieli.
B7
20.01.2010 09:35 · Odpowiedź #6592
Tymon z chęcią Cie odwiedzimy (co nie Kaz) z podlodóweczkami 🤔 Tylko ziepnij słowo🥺
Dziś znowu połowiłem troszkę okoni. Ilościowo nawet może i więcej, ale już trzeba było troszkę ich poszukać. O dziwo dziś stały bliżej brzegu. Z początku myślałem, że mrozek im dupcie ścisnął, bo nie chciały brać, ale przekonały się, że ja dobry człek i warto pooddychać świeżym powietrzem. Jutro jak wiaterek ucichnie, to może spróbuję skoro świt zaraz po powrocie z W-wy. Może będzie lepiej.
Bodziu, spoko. Dam wam znać.
Bodziu, spoko. Dam wam znać.
BI
20.01.2010 15:40 · Odpowiedź #6600
No to czekamy Tymon na zzdjęcia 40-ka.
Czy masz na myśli to jeziorko w kierunku na Dęblin?????????🤔
BI
20.01.2010 19:09 · Odpowiedź #6602
Kaziu w ten weekend startujecie na Domaniów?????
B7
21.01.2010 08:48 · Odpowiedź #6604
Paweł może Tymon sie odezwie 🤔 Wszak Kozienice nie daleko :oczko:
Kaziu w ten weekend startujecie na Domaniów?????
SO
21.01.2010 08:44 · Odpowiedź #6603
My odpuściiśmy w sobotę Śniardwy i pojechaliśmy na ZZ. Takich ponad 20cm (do 27cm) złowiliśmy ponad 30szt. (na 3ch) i b. dużo mniejszych. WIększość na blaszkę. Płytko: 1-1,5m. Okolice Serocka
Jeszcze się zobaczy-mam chwilowy problem w postaci nawrotu chorubska:bezradny: i kurka wodna nie wiem czy wogólę się rusze w ten wekend.🤔
BI
21.01.2010 15:24 · Odpowiedź #6606
No to Kaziu zdrowiej
BI
21.01.2010 16:04 · Odpowiedź #6607
No to ładnie połowiliście.
Właśnie wróciłem z polowania. Dziś okonie chimerycznie brały, tzn. ciężko mi było ich namierzyć. A jak jakiś się trafił, to trzeba było nieźle się bawić blaszką, aby skusić kolejnego. Pukały strasznie delikatnie. Skoro świt to chyba na nie za wcześnie, ale nie chciałem się kłaść spać po nocce, więc ubrany w dobrze skomponowaną cebulę ruszyłem na lód. Lód rośnie w oczach i moja pierzchnia zaczyna mieć problemy z pokrywą ( chyba bardziej ja, bo bolą nadgarstki-proszę bez głupich skojarzeń). Okonie dziś ogólnie mniejsze jak ostatnio, ale liczy się to świeże powietrze. Choć zimno dookoła, to ciepło na sercu.
Dziś trafił się jeden 26cm. Reszta poniżej 20cm. Ale mierząc dziś tego okonia, doszedłem do wniosku, że te ostatnio złowione to sporo przekroczyły 25cm. A ja myślałem że 20cm to tak dużo. Wtedy miałem kilka większych niż ten dziś, ale nie mierzyłem i na oko wydawały się w pobliżu 20cm. Jednak brały większe.
Dziś trafił się jeden 26cm. Reszta poniżej 20cm. Ale mierząc dziś tego okonia, doszedłem do wniosku, że te ostatnio złowione to sporo przekroczyły 25cm. A ja myślałem że 20cm to tak dużo. Wtedy miałem kilka większych niż ten dziś, ale nie mierzyłem i na oko wydawały się w pobliżu 20cm. Jednak brały większe.
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.