Wieści znad Narwi 2012

Wieści znad Narwi 2012

Forum Wędkarskie · Sezon wędkarski 2012

Wieści znad Narwi 2012

Sezon wędkarski 2012

Odpowiedzi

851 odpowiedzi · 685,369 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
MK
@morouk (edytowany 13 lat temu)
18.09.2012 16:24 · Odpowiedź #37537
No Robert, dowaliłeś brachu do pieca! Piękny Okaz! Myślę, że jak dotychczas, chyba największy w tym sezonie na Shrapie.

Ja wczoraj z Darkiem również dzielnie biczowaliśmy wodę. Początkowo było bardzo spokojnie, brań zero, gdzieniegdzie słychać było delikatne oznaki żerowania. Ale im dalej w noc, tym rybki zaczynały być aktywne. Szkoda, że ten sum żerujący nieopodal nas nie skusił się na żadną przynętę, ale nic to, i tak wyprawa była udana.

Dwa smoki niestety mi spadły. Do trzech razy jednak sztuka i trzeci już wylądował na łódce (dzięki Darek za pomoc!).

Nie jest to taki byk jak Roberta, ale sprawił wiele radości!

No i powrót nocą w mlecznej mgle - bezcenny :D

Resztę pewnie dopowie Darek :D
muchi 053.resized.jpg
MK
18.09.2012 18:22 · Odpowiedź #37543
Z upoważnienia Darka ;) wrzucam też i jego sandacza z wczoraj.

Darek solidarnie ze mną miał również 3 brania, z czego jedno, że aż podskoczył na ławeczce (mam nadzieję, że nadgarstek już nie doskwiera ;) ).

Też niestety jedna rybka mu spadła, jednej nie zdołał zaciąć.
Rybki na gumę, z opadu, klasycznie. Pstryknięć nie było. Było po prostu ŁUP! Za każdym razem.

muchi 054.resized.jpg
KK
18.09.2012 18:52 · Odpowiedź #37547
No chłopaki moje gratulacje 👏

Widząc te rybki już planuje kolejną wyprawę na swoją miejscówkę 👏
bysior
18.09.2012 19:41 · Odpowiedź #37550
Brawo panowie za sandacze!!! 👏 👏 👏 Michał mam nadzieję, że będą się u Ciebie pojawiać bardziej regularnie 🎵 📷 🎉 Brawo Darek i za Twojego stary wygo :) 👏 Byliście mniej więcej tam gdzie myślę? :)
CK
@colednik (edytowany 13 lat temu)
18.09.2012 20:07 · Odpowiedź #37553
Podwójnie gratki!!! Miło popatrzeć, że coś zaczyna się na Narwi ruszać! Jeszcze zostały mi niespełna 2 tyg urlopu:) Ja Wam pokaże!:D Jednak patrząc z drugiej strony ja już nie mam siły i koncepcji... W moich miejscówkach sandacze są bo widać jak żerują ale nie chcą uderzać w przynętę??? hmmmm... Dziwne to... Ostatnio jak byłem w dzień upatrzyłem sobie super miejscówkę na noc! Byłem w nocy sandacze żerowały lecz nie chciały mojej przynęty:( wrrrrr. Chyba wrócę do spławika:P
bysior
18.09.2012 20:23 · Odpowiedź #37557

Podwójnie gratki!!! Miło popatrzeć, że coś zaczyna się na Narwi ruszać! Jeszcze zostały mi niespełna 2 tyg urlopu:) Ja Wam pokaże!:D Jednak patrząc z drugiej strony ja już nie mam siły i koncepcji... W moich miejscówkach sandacze są bo widać jak żerują ale nie chcą uderzać w przynętę??? hmmmm... Dziwne to... Ostatnio jak byłem w dzień upatrzyłem sobie super miejscówkę na noc! Byłem w nocy sandacze żerowały lecz nie chciały mojej przynęty:( wrrrrr. Chyba wrócę do spławika:P

Bo łapać to trzeba "umić" :P :P :P

CK
18.09.2012 20:30 · Odpowiedź #37559

łodezwał się łapacz:P

bysior
18.09.2012 20:34 · Odpowiedź #37561

łodezwał się łapacz:P

:P
MK
19.09.2012 12:00 · Odpowiedź #37577

Brawo panowie za sandacze!!! 👏 👏 👏 Michał mam nadzieję, że będą się u Ciebie pojawiać bardziej regularnie 🎵 📷 🎉

No trzeba popracować nad sandałami ;) Tylko jak je złowić na muchę? 🤔 ;) ;)
Bysior, obawiam się, że zauważam u siebie niepokojące oznaki postępującej sandaczozy ... 🤪 :bezradny: :boisie: 😏 ;)

Robert - miejscówkę masz konkret sądząc po rybach!
DP
18.09.2012 20:16 · Odpowiedź #37555
Dzięki!Tak wyskoczyliśmy sprawdzic czy nie zapomnieliśmy jak się trzyma spinningi😎 ,bo ostatnio tylko mucha i mucha:oczko:
Miejsce ostatnio namierzone w ciągu dnia i mam wrażenie niezbyt często odwiedzane przez łowców sandaczy.Tak jak napisał Krzysztof "najprzyjemniejsza jest ryba z własnej namierzonej i wypracowanej miejscówki"
R4
19.09.2012 05:50 · Odpowiedź #37570
Nie było siły, która wczoraj zatrzymała by mnie w domu 😜. Miejscówka ta sama, sprzęt ten sam, przynęta ta sama, tylko towarzystwo trochę inne. Byłem z koleżanką i miałem pewne problemy z koncentracją w czasie łowienia ale coś tam sie udało złowić. Czytając ostatnio Wieści znad Narwi można odnieść wrażenie, że rzeka sandaczem stoi, co oczywiście jest bardzo mylne.
DSC03318_zmniejszacz-pl_917618.jpg
MJ
@moczykij (edytowany 13 lat temu)
19.09.2012 11:26 · Odpowiedź #37576

Czytając ostatnio Wieści znad Narwi można odnieść wrażenie, że rzeka sandaczem stoi, co oczywiście jest bardzo mylne ...

Pewnie że mylne ☝️ sumów też jest sporo 😄 😄 😄 Gratki !
DP
19.09.2012 12:26 · Odpowiedź #37579

Czytając ostatnio Wieści znad Narwi można odnieść wrażenie, że rzeka sandaczem stoi, co oczywiście jest bardzo mylne ...

Przy tej presji jaka jest w okolicach Pułtuska myślę że już niedługo nie będzie ani sumów ani tych resztek sandaczy:bezradny: a póżniej będzie zdziwienie i lament,że nie biorą:nerwus: JAK MAJĄ BRAC Z LODÓWKI???!!!!Najsmutniejsze jest to,że fachowcy z Pułtuska sami sobie to robią...
NU
19.09.2012 12:33 · Odpowiedź #37580

[quote='robert0304' pid='56875' dateline='1348033816']

Przy tej presji jaka jest w okolicach Pułtuska myślę że już niedługo nie będzie ani sumów ani tych resztek sandaczy:bezradny: a póżniej będzie zdziwienie i lament,że nie biorą:nerwus: JAK MAJĄ BRAC Z LODÓWKI???!!!!Najsmutniejsze jest to,że fachowcy z Pułtuska sami sobie to robią...
[/quote]

Niestety smutne to jest bardzo. Jeszcze jedno pokolenie musi wymrzeć, żeby się poprawiło. Tylko czy wtedy jeszcze będą ryby? Najgorsze, że nie ma woli ani w PZW, ani organach władzy, żeby chronić ryby z mocy prawa.
WB
19.09.2012 08:28 · Odpowiedź #37573
Oj Robert. Dajesz do pieca:boisie:

Gratulacje👍
bysior
19.09.2012 08:47 · Odpowiedź #37574
Graty Roberto! 👏 👏 👏 Pilnuj tej mety jak oka w głowie! ;) Ciśnienie mi podnieśliście tymi sandaczami, po tygodniu przerwy dzisiaj też ruszę w końcu :)
J7
19.09.2012 12:41 · Odpowiedź #37581
No to sandacze ruszyły nareszcie załatwiłem sobie łódkę i się popłynie gdzieś ale na wiosłach
BK
19.09.2012 12:42 · Odpowiedź #37582
Brawo panowie za piękne sandokany 👍👏
KO
19.09.2012 15:18 · Odpowiedź #37585
Wchodzę, patrzę a tu "krętacze muchowi" sandałki podłapują 🎉. Gratuluję chłopaki pierwszych rybek w nocnej scenerii i życzę owocnego jesiennego sezonu.Faktycznie łowienie ryb ogromną daje satysfakcję w miejscach odkrytych przez siebie 👍, ale wierz mi Michale zdecydowanie satysfakcja jest większa jeżeli złowisz sandacza na Moroukowego woblerka 😄
MK
19.09.2012 17:21 · Odpowiedź #37590

Wchodzę, patrzę a tu "krętacze muchowi" sandałki podłapują 🎉. Gratuluję chłopaki pierwszych rybek w nocnej scenerii i życzę owocnego jesiennego sezonu.Faktycznie łowienie ryb ogromną daje satysfakcję w miejscach odkrytych przez siebie 👍, ale wierz mi Michale zdecydowanie satysfakcja jest większa jeżeli złowisz sandacza na Moroukowego woblerka 😄

Cha cha cha, zaiste prawdę powiadasz Krzysiek, musi być to satysfakcja niezrównana :) Coś wiem na temat połowu rybek na swoje wobki, jeno to nie były nocne wilki :) Trzeba będzie wrócić do strugania w sezonie zimowym, z tym jednak zastrzeżeniem, że już nie kleniowe wobki będą szły w fabryce Morouka, lecz sandaczowo - szczupakowe :) Na klenio - jazie już mam inną metodę :) Tylko na korepetycje muszę do Ciebie Krzysiek się udać, zarówno w kwestii strugania woblerów sandałkowych, jak i nocnego połowu na nie.

[/quote]

[/quote]

Jak ma być dobrze, skoro OM - włodarz wód mazowieckich (niestety) ma taki stosunek do zarybień i ochrony wód a nie inny ?! To i część nauczonych tą postawą wędkarzy wędkarzy ma głęboko w d... ochronę rybostanu rzek i pakuje co wlezie do lodówki. Jak czytam historię Krzyśka i jego starania by zostać strażnikiem, to po prostu mam ochotę r... w 4 wiatry całe PZW mazowieckie. Na szczęście czas płynie nieubłaganie i pokolenie postkomunistycznych działaczy rybackich powolutku, ale sukcesywnie przenosi się na drugą stronę Rzeki. Tu jest szansa na zmianę. Dziadki leśne wymrą i będzie normalnie. A rybostan powoli się odrodzi, przyroda ma swoje sposoby i nie tak łatwo ją pokonać.

Ja mam to szczęście, że poznałem ludzi z PZW, którzy nie rzucają słów na wiatr i robią to co do nich należy, chroniąc wodę i to co w niej pływa. I wręcz jestem dumny opłacając składki właśnie w O. Ciechanów.
MO
19.09.2012 16:47 · Odpowiedź #37587
Robert nie myliłem sie pisząc ostatniego posta👏 Piękny,nocny i fajnie nastroszony zander:) Mnie omijają skutecznie ale...😜
J7
19.09.2012 17:28 · Odpowiedź #37591
Właśnie wróciłem z ryb sandacze coś skubały ale małe nie wiem gdzie są te duże:bezradny:
T9
19.09.2012 18:35 · Odpowiedź #37595
Piękne sandokany, gratulacje dla łowców. Łowienie w nocy.... Ech k..., jak ja do tego tęsknie. U mnie jak się skończyły sandacze tak się skończyło nocne łowienie :beczy: A tego sie nie da z niczym porównać.
bysior
19.09.2012 18:39 · Odpowiedź #37596
Dzisiejszy wieczór minął na pakowaniu się i omawianiu strategii na jutro - płyniemy na nockę zaatakować sandaczyki. W planach są standardowo gumy i różnej maści woblery, start około 18.00 do piątku rano, ciśnienie idzie już powoli w górę, jutro ma mam nadzieję nie padać tak jak ostatnio - a przede wszystkim powoli zaczyna się coś dziać w wodzie :D Aparat już przygotowany, więc jest spora szansa na kolejną narwiańską relację :D
NU
21.09.2012 08:31 · Odpowiedź #37630

Dzisiejszy wieczór minął na pakowaniu się i omawianiu strategii na jutro - płyniemy na nockę zaatakować sandaczyki. W planach są standardowo gumy i różnej maści woblery, start około 18.00 do piątku rano, ciśnienie idzie już powoli w górę, jutro ma mam nadzieję nie padać tak jak ostatnio - a przede wszystkim powoli zaczyna się coś dziać w wodzie :D Aparat już przygotowany, więc jest spora szansa na kolejną narwiańską relację :D

bysior, i jak wyniki z wypadu?
A2
19.09.2012 20:04 · Odpowiedź #37601
Widać że na Narwi sandaczowy sezon rozkręcił się na dobre:)

Gratki "Muszkarze". Diamentowy pióropusz📷👏

@robert. SUPER!🎵 Jeszcze trochę i będą Ci "jadły" z ręki🤐

MT
20.09.2012 03:48 · Odpowiedź #37602
Pięknie łowicie te sandokany 👍
👏 👏 👏 dla wszystkich łowców i łapaczy
W7
22.09.2012 22:52 · Odpowiedź #37673
Morouk, Darek - jeszcze raz gratki za piękne Sandacze. Cośczuję MIchał że Darek najpierw muchą a teraz sandaczem Cię skutecznie zaraził 😎

Robert. No Twoje sztuki to już majstersztyk. 👏👏👏 Przyzwyczaiłes nas do tego 👍
A miejscówki i ich ukrywanie- fakt - te wypracowane ryby z własnych "tajnych" miejsc, najpiękniej smakują 🎵

Moczykij - sandacze sandaczami, ale jazie jak widzę też przednie we wrześniowej Narwi pływają. Gratki 👏👏
AR
29.09.2012 19:24 · Odpowiedź #37988
A ja się jeszcze zawziąłem na białą rybę z Narwi. Przez kilka godzin łowienia m.in. ładn płoć ze 30 cm i leszczyk 45 cm oraz jakieś mniejsze ryby. Siedziało generalnie kilka osób,niektórzy od piątku, co jakiś czas coś komuś dzwoniło, ale ze trzy leszcze takie +/- 2 kg widziałem. Może za tydzień jeszcze raz usiądę z gruntówkami 😏
bysior
04.10.2012 21:54 · Odpowiedź #38253
Dawno nic nie pisałem co się dzieje u mnie nad rzeką, bo jakoś ciągle mi czasu brakuje. Sandaczyki pogryzły parę dni ale na tyle wypływanych godzin to ciągle nie to. Pogoda? Mam nadzieję, że to właśnie pogoda a nie brak ryb... Wczoraj byliśmy na wodzie, trafiliśmy kilka... przynęty zażarte bardzo agresywnie... ale przepłynęliśmy ok. 40 km w ciągu całego dnia zatrzymując się w najbardziej obiecujących miejscach. Brały tylko w dwóch... I co ciekawe - jedna miejscówka - kilkanaście rzutów - jeden. Za chwilę powtórka u Grześka. Ten sam rocznik, taki pod trójkę mnie więcej na oko - nie mierzone i nie ważone - pstryk i do wody. Znowu u mnie. Potem zero. Kolejna miejscówka - pstryk i siedzi. Za chwilę taki sam u Grześka. Potem znowu cisza. Przez kilka kolejnych godzin tylko jedna ściągnięta guma. Szczerze mówiąc to w tym roku to nie wiem co się dzieje....

bysior_sandacz.jpg
bysior_sandacz_2.jpg
bysior_sandacz3.jpg
AR
05.10.2012 05:35 · Odpowiedź #38262
Sandacze bardzo fajne 👏

Szczerze mówiąc to w tym roku to nie wiem co się dzieje....

Może pogoda? Mamy ciepłą jesień, wczoraj siedziałem cały dzień nad wodą w lekkiej bluzie i wystawiałem gębę do słońca 😄 Biała ryba bierze całkiem nieźle. Ja złowiłem tylko jednego leszcza niecałe 50 cm. Za to wędkarze obok troszkę więcej złowili i były też większe leszcze, ci co łowili w nocy też połowili. Ale ja jeszcze się dobiorę do tych większych 😏

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.