Sezon wędkarski 2020
Tak, woda wyjątkowo niska i to na całej długości Narwi.
Poniżej roczne wykresy poziomu Narwi z trzech miejsc pomiarowych.
Ponad 1 metr różnicy w porównaniu do lutego 2019.
Odnośnie Gnojna, z pewnego, wiarygodnego źródła, wiem, że sprawa została odpowiednio zgłoszona do Wód Polskich i owa instytucja ma się tą sprawą pilnie zająć. Czekamy co z tego wyniknie... jak będę coś wiedział to oczywiście napiszę :)
Dzisiaj wyskoczyłem na chwilę nad wodę zrobić kilka zdjęć i popatrzeć czy coś się dzieje. Pogoda piękna, ale jeszcze nie widać ryb...
Słyszeliście o tym, że w związku z wygaśnięciem umowy dzierżawy, nie można aktualnie wędkować na górnej części Narwi? Możecie przeczytać o tym tutaj: https://www.4lomza.pl/index.php?wiad=54871
Na razie to tyle ;)
Po szybkiej sesji zdjęciowej nie byłbym sobą żebym nie rzucił paproszkiem dwa razy. Rzuciłem chyba trzy :) Paproszek się turlał po dnie po łuku, w stronę brzegu. Właściwie pod samymi nogami przytrzymanie, uwada. Pewnie weszło w opaskę. Ale nie weszło... :)
Cudowny Lech !!! Kiedys na przedwiośniu i mi na okoniowego paproszka się połakomił. Pamietam ten parowozik szczególnie jak na boki odchodził. Okoniowa witka w pałąk zgięta na lata pozostaje w pamięci.
Zdrowotności Wszystkim w tej przedziwnej, nowej, nie wesołej rzeczywistości !!!!!!!!!!
Wiosna, o tej porze roku stan wody w Narwi był zawsze był wysoki, główki były pozalewane, był silny nurt, woda była porozlewana pod wały całymi łąkami.... a dziś?
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.