Mick- piękny Sandacz, fajowa fotka, Gratki 👏👏👏
Wieści znad Warty
Sezon wędkarski 2012
Nawigacja
Spóźnione wieści z ostatniej niedzieli. Nad wodę wybrałem się po 17tej. Celem miały być najpierw bolki a pod wieczór sandacze. Drapieżniki pięknie żerowały, zwłaszcza że ukleja rozpoczęła kolejne tarło przy brzegach. Pomimo tego, cel nr 1 czyli boleń, zrealizowany tylko 1 sztuką w rozmiarze 59 cm:
Po zachodzie słońca skupiłem się na sandaczach, jednak cały wieczór nie miałem z nimi do czynienia niestety. Zamiast sandacza znów przyłowiłem suma, tym razem w rozmiarze 112 cm. Kolega dostał buziaka i obiecał ponowne spotkanie po 1 lipca... Oby dotrzymał słowa!
Po zachodzie słońca skupiłem się na sandaczach, jednak cały wieczór nie miałem z nimi do czynienia niestety. Zamiast sandacza znów przyłowiłem suma, tym razem w rozmiarze 112 cm. Kolega dostał buziaka i obiecał ponowne spotkanie po 1 lipca... Oby dotrzymał słowa!
Fajny rapiszonek a i sumek rozmiarowo niczego sobie.Taka kijanka juz potrafi dobrze pochodzić na bolenioo-sandaczowym zestawie👏
W ostatnią niedzielę była kompletna bryndza. 4 godziny nad wodą praktycznie bez kontaktu z rybą. Za to wczoraj po powrocie z pracy powitała mnie paczuszka z zakupionymi nowymi gumami RH, których dotąd nie używałem jeszcze w polowaniach na bolenie. Wiele nie myśląc uzbroiłem gumki i podjechałem nad wodę na godzinkę o zachodzie słońca sprawdzić co to za sprytna przynęta. Wieczorne żerowanie bolków było krótkie ale intensywne choć rapy skupiły się na ganianiu drobnicy pod burtami. W tych warunkach RH okazała się skuteczniejsza od woblerków i skusiła rapkę cuś koło 64/65 cm:
Miło tak sobie "rapnąć" na dobranoc :)
Miło tak sobie "rapnąć" na dobranoc :)
Mick dobra robota:) u mnie wczoraj podobny scenariusz tylko bez happy endu:( Też przyjechała RH, też używałem jej po raz pierwszy, też wieczorem...też żerowały, ale sobie nie rapnąłem:bezradny:
Podczas ostatniego "kleniowania" trafiła mi się po raz pierwszy płoć na wobka :D
Dodam że zapięta idealnie na 3 groty kotwiczki w pysku:
Dodam że zapięta idealnie na 3 groty kotwiczki w pysku:
Spóźnione wieści z ostatniego piątku:
Mój nowy rekord bolenia podniesiony do wymiaru 76 cm 😄
a i kolega Piotr, który dostąpił zaszczytu łowienia na "moich" miejscówkach :) będąc po raz pierwszy na Warcie wyjął swojego pierwszego w życiu bolenia w rozmiarze 66 cm oraz ustanowił swój nowy rekord sandacza w rozmiarze równo 70 cm
Ot taki tam piątkowy wieczór nad wodą... :D
Mój nowy rekord bolenia podniesiony do wymiaru 76 cm 😄
a i kolega Piotr, który dostąpił zaszczytu łowienia na "moich" miejscówkach :) będąc po raz pierwszy na Warcie wyjął swojego pierwszego w życiu bolenia w rozmiarze 66 cm oraz ustanowił swój nowy rekord sandacza w rozmiarze równo 70 cm
Ot taki tam piątkowy wieczór nad wodą... :D
Piękne ryby łowicie, moje szczere gratulacje👍
Widzę, że sandałer na RH.....😄
Widzę, że sandałer na RH.....😄
Brawo Panowie za nowe życióweczki👏
Nie ma to jak dobra miejscówka👍
Pozdrawiam
Rychu
Nie ma to jak dobra miejscówka👍
Pozdrawiam
Rychu
piękne rybki Panowie,moje gratulacje.Ten boleń to juz kawał torpedy👏👍
mick, Piotr gratulację piękne ryby 🎵 👏 👏 👏
a bolo robi wreżenie 👍
a bolo robi wreżenie 👍
Dzięki koledzy! i Wam życzę podobnych piątkowych wieczorów na wodą :)
Dodam, że obie rybki ze zdjęć skusiły się na 8 cm RH i obie wzięły tuż po podniesieniu przynęty z dna w warkoczu :)
Dodam, że obie rybki ze zdjęć skusiły się na 8 cm RH i obie wzięły tuż po podniesieniu przynęty z dna w warkoczu :)
W piątek 13-tego z wieczora postanowiłem spróbować szczęścia :)
No i dopisało, najpierw rapka ok 60 cm, a potem taki oto smoczek o długości 77 cm 😄
No i dopisało, najpierw rapka ok 60 cm, a potem taki oto smoczek o długości 77 cm 😄
13 w piątek szczęście dopisało.
mick. za nowy PB👏
Swoją drogą, bardzo miło się ogląda wątek "Wieści znad Warty"😊
mick. za nowy PB👏
Swoją drogą, bardzo miło się ogląda wątek "Wieści znad Warty"😊
gratuluję @mick nowej życiówki, ładny zbój👏
Na co się skusił?
Ten kijek w tle wygląda mi znajomo...czy to nie jest przypadkiem Dragon Millenium Super Fast?
Pozdrawiam
Rychu
Na co się skusił?
Ten kijek w tle wygląda mi znajomo...czy to nie jest przypadkiem Dragon Millenium Super Fast?
Pozdrawiam
Rychu
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.