serek + feederek 😜
Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
Nawigacja
@niszczu mistrzu gratulacje 👏 tez chciałbym zaczaić się na taką brzanę. Da radę wybrać się z tobą na taką zasiadkę?
@niszczu mistrzu gratulacje 👏 tez chciałbym zaczaić się na taką brzanę. Da radę wybrać się z tobą na taką zasiadkę?
Panowie,
bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje, ale zachowajmy pewne proporcje. Złowiłem dwie brzany w życiu, więc żaden ze mnie mistrz. :-)
@usx - masz priva.
Dzisiaj parę ok.65cm przy testach i ustawianiu woblerów.
Da się,da na spinna i to regularnie ale nie wszędzie.Chłopaki z ekipy Nowa Huta łowili na Leviathany 11stki a w Hiszpanii znajomy i to na jeszcze większy rozmiar 13.
Tutaj z Hiszpanii i od razu filmik.Brzany na Leviathana.Może trzeba stosować po prostu większe przynęty.
Link do filmu
http://www.youtube.com/watch?v=Uyufi3U-ps8
Tutaj z Hiszpanii i od razu filmik.Brzany na Leviathana.Może trzeba stosować po prostu większe przynęty.
Link do filmu
http://www.youtube.com/watch?v=Uyufi3U-ps8
Mnie się spodobały południowe łowy, nie trzeba wstawać wcześnie😄
Dziś parę maluszków, niestety znowu wiatr wzdłuż Wisły (pod prąd) bardzo przeszkadza w namierzaniu rapek:bezradny:
Ale trzy godzinki nad wodą bardzo pozytywne🎉
Dziś parę maluszków, niestety znowu wiatr wzdłuż Wisły (pod prąd) bardzo przeszkadza w namierzaniu rapek:bezradny:
Ale trzy godzinki nad wodą bardzo pozytywne🎉
To i JA coś wstawię fotki z dzisiejszego rapowania,braciakowi trafił się nawet przyłów w postaci sumka😎
Ja byłem dziś rano.
Chyba temat brzan mam już jako tako ogarnięty. Pora pochodzić za jakimś innym gatunkiem.
Dzisiejsze 70cm i 2,89kg 🎉
Uprzedzając pytania - klasycznie - żółty serek i feederek. 😄
Chyba temat brzan mam już jako tako ogarnięty. Pora pochodzić za jakimś innym gatunkiem.
Dzisiejsze 70cm i 2,89kg 🎉
Uprzedzając pytania - klasycznie - żółty serek i feederek. 😄
Rewelacja 👍. Moje gratulacje za systematyczność i dojście do perfekcji z połowami tej pięknej ryby.
@niszczu potwierdziłeś "brzanową" klasę👏 Ementaler czy Gouda?:dokuczacz:
Panowie, do środy woda 60 centów w dół, teraz to się dopiero zacznie wakacyjna dłubanina w kamieniach😄
Panowie, do środy woda 60 centów w dół, teraz to się dopiero zacznie wakacyjna dłubanina w kamieniach😄
@niszczu - niszczysz wszystkich tymi brzaniskami :) szczery podziw i gratulacje 👏
Ja wczoraj nad Wisełką całe dwie rybki, razem miały może 35cm. Wszyscy których spotykałem mówili że kiepsko :bezradny: Dzisiaj z wieczora powtórka 😏 Oby zła passa została przerwana i na kiju siądzie w końcu wymiarowy sandacz...
Ja wczoraj nad Wisełką całe dwie rybki, razem miały może 35cm. Wszyscy których spotykałem mówili że kiepsko :bezradny: Dzisiaj z wieczora powtórka 😏 Oby zła passa została przerwana i na kiju siądzie w końcu wymiarowy sandacz...
@Przem, ale to były dwa sandacze? Nie chodzi mi o ich wymiar, ale sam fakt pojmania:) Wobler, guma? Wieczór, noc?
pozdrawiam:)
Te hiszpańskie brzany to inny gatunek. Nie ma co ich porównywać do naszych.
Te hiszpańskie brzany to inny gatunek. Nie ma co ich porównywać do naszych.
no nie ... ale w końcu reklama dźwignią handlu 😂
@Przem, ale to były dwa sandacze? Nie chodzi mi o ich wymiar, ale sam fakt pojmania:) Wobler, guma? Wieczór, noc?
Nie sandacze:)
hlehle bo ta jest z Nowej Huty i nie była to jedna ryba no chyba że przypłynęły z Hiszpanii tu na żer hehe.Grisha-żadna to reklama nie mam powodów się nią podpierać w taki sposób.Po za tym ten model to już historia i ich nie robię.Chciałem doradzić to wszystko.A!ten kolo to Polak żeby nie było że owszem biorą takie kabany na duże woblery w Polsce ale tylko Hiszpanom hahaha!
Gratulacje, ja chodzę i chodzę i nic wychodzić póki co na Wiśle nie mogę. :D
ja dzisiaj wybrałem się po południu na spacer z wędką nad Wisłę 🎉 w ostatni dzień urlopu :zalamka:
efektem mojego spaceru był sumek (mój nowy rekord) ok.40cm :dokuczacz:
trzy kleniki: dwa ok. 20cm i jeden troszkę więcej niż 30cm
wszystkie rybki została złowione na woblery Kenart: hunter (sumek i dwa mniejsze kleniki) i winner
poza rybkami widziałem też warszawską SYRENKĘ jak się opalała na brzegu 📷 🎵 😋
i jej trzy koleżanki 🎵
efektem mojego spaceru był sumek (mój nowy rekord) ok.40cm :dokuczacz:
trzy kleniki: dwa ok. 20cm i jeden troszkę więcej niż 30cm
wszystkie rybki została złowione na woblery Kenart: hunter (sumek i dwa mniejsze kleniki) i winner
poza rybkami widziałem też warszawską SYRENKĘ jak się opalała na brzegu 📷 🎵 😋
i jej trzy koleżanki 🎵
Ja wczoraj z kolegą @jak6b zaliczyliśmy 3 godzinną wizytę na terenach plądrowanych przez Pawła, szukaliśmy Bolka - nie znaleźliśmy:bezradny: Obaj mieliśmy po jednym kontakcie, niestety bez sukcesu. Strasznie wiało, jednak od 19:40 do 20:30 wiatr ustał i wtedy się zaczęła prawdziwa jatka, między dwoma główkami byliśmy świadkiem prawdziwej uczty bolków, grasowało z 5-6 sztuk, ze dwa spokojnie 70+. Na końcu warkocza pierwszej główki, na spokojnej wodzie w klatce i na przykosie - masakra. Nie reagowały oczywiście na nic....😂
Ja wczoraj z kolegą @jak6b zaliczyliśmy 3 godzinną wizytę na terenach plądrowanych przez Pawła,
🤔 a ja myślałem że Paweł fajnie łowi w swoich rewirach a on plądruje te tereny :boisie:.Wstyd Pawełku ☝️😄
Ja wczoraj z kolegą @jak6b zaliczyliśmy 3 godzinną wizytę na terenach plądrowanych przez Pawła,
🤔 a ja myślałem że Paweł fajnie łowi w swoich rewirach a on plądruje te tereny :boisie:.Wstyd Pawełku ☝️😄
Oczywiste, że wstydzę się jak jasny gwint:stres::zawstydzony:🤪
A propos tych grasujących po klatkach większych boleni... W niedzielę miałem fajną przygodę, śmigałem za nimi cięzkim Krystkowym woblerem, a tu jak nie łupnie!!! Oho, mam Cię bratku 🎉. A za chwilę taki pięćdziesiątaczek odstawił taniec na powierzchni, ze trzy razy skakał pstrągowo :boisie:! Jak go szybciutko doholowałem pod nogi, żeby go nie wyciągać z wody oparłem go delikatnie głową o piasek. I jak się schyliłem - znowu odstawił taniec delfini... Upaprał mi błotem i mokrym piaskiem moją wyjściową niedzielną fluoroscencyjną koszulkę, że ho ho... 😄 Nie wiem co one tam w nurcie wciągają, ale ten był wyjątkowo rezolutny:):):)
U was się przynajmniej coś działo, bo tam gdzie ja byłem cisza - woda jak martwa. Ale tak to już jest, rzeka uczy pokory :)
U was się przynajmniej coś działo, bo tam gdzie ja byłem cisza - woda jak martwa. Ale tak to już jest, rzeka uczy pokory :)
@przem święte słowa, ja też kolejny dzień bez kontaktu z rybą. Mam nadzieję że w końcu coś się ruszy. Chyba zasiąde na jakąś feederową zasiadkę to może tu coś upoluję.
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.