nie będzie tak źle naczelny szaman mówił że będzie wiosna to będzie i tego trzeba się trzymać jeszcze tylko kilka dni i będzie cieplutko
Zlot nad Wkrą 2013
Wędkarstwo – ogólnie
Nawigacja
Czy ktoś zna dokładne namiary na miejsce w którym odbędzie się zlot.
Czy ktoś zna dokładne namiary na miejsce w którym odbędzie się zlot.
http://maps.google.pl/maps?q=sochocin&hl=pl&ll=52.685482,20.470802&spn=0.002611,0.006968&sll=52.24755,21.193789&sspn=5.402161,14.27124&hnear=Sochocin&t=h&z=18
Tutaj kilka zdjęć z tamtego roku, przedstawiających ten odcinek:
Zlot nad Wkrą 2013
Tegoroczne fotki będą jak tylko śnieg stopnieje :P
Witam.
A czy ktoś z kolegów może rusza z Ciechanowa ?
albo może przez Ciechanów będzie przejeżdżał ?
A czy ktoś z kolegów może rusza z Ciechanowa ?
albo może przez Ciechanów będzie przejeżdżał ?
Jeśli wszystko ułoży się pomyślnie to będę jechał przez Ciechanów,mogę zabrać.
Boję się że lobby narciarskie może mieć lepsze "dojście" 😄😄😄
Boję się że lobby narciarskie może mieć lepsze "dojście" 😄😄😄
@wozik77 bez takich :dobani: ☝️ :wnerw: :zly:
Polecicie jakąś dobrą wędeczkę na Yety albo na Harego wielka stpopę?😄 A i jakieś dobre rakiety śnieżne?
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...
Jeżeli będzie wszystko ok i będziesz jechał przez Ciechanów to skorzystam z chęcią :).
A tak dodatkowo to wierzę, że wiosna zawita i rozgrzeje nas bardzo szybko bo ciężko gdziekolwiek dojechać.
A jeżeli ktoś głodny przygody to zapraszam do Ciechanowa na Łydyni lodu nie ma, śniegu nad rzeką pełno na spining po 3 godzinach łapania na docinku 200 m nawet puknięcia nie było wkurzyłem się i ostatnią godzinkę na przepływankę z czerwonym robaczkiem łapałem efekty widoczne były odrazu płotka parę klonków i jazik oczywiście wszystkie ryby malutkie ale frajda i rozgrzewka dobra :) :D w niedzielę postaram się wyrwać też na dłużej jak ktoś ma chęć zapraszam.
A tak dodatkowo to wierzę, że wiosna zawita i rozgrzeje nas bardzo szybko bo ciężko gdziekolwiek dojechać.
A jeżeli ktoś głodny przygody to zapraszam do Ciechanowa na Łydyni lodu nie ma, śniegu nad rzeką pełno na spining po 3 godzinach łapania na docinku 200 m nawet puknięcia nie było wkurzyłem się i ostatnią godzinkę na przepływankę z czerwonym robaczkiem łapałem efekty widoczne były odrazu płotka parę klonków i jazik oczywiście wszystkie ryby malutkie ale frajda i rozgrzewka dobra :) :D w niedzielę postaram się wyrwać też na dłużej jak ktoś ma chęć zapraszam.
Jak wiosna zawita to pewnie dojedziesz ale łowić to chyba tylko na łąkach nadrzecznych się da bo do rzeki to pewnie będzie ze 100m :dokuczacz:
Mnie mam nadzieję że Bałtyk tak się nie rozleje a i sztormu może nie będzie.
Z tego co widzę to chyba nie będzie dane się nam spotkać... :bezradny:
obawiam się że niestety masz rację :bezradny:
nawet jeśli się ociepli to może być problem z dużą wodą :zalamka:
zresztą od czego jest NACZELNY - zawsze coś 🤔
nawet jeśli się ociepli to może być problem z dużą wodą :zalamka:
zresztą od czego jest NACZELNY - zawsze coś 🤔
U mnie na Bugu już idzie w górę. Myślę że do maja się nie uspokoi, sezon znów zapowiada się tragicznie.
Panowie zawsze można jechać nad Łydynię niedaleko a woda zawsze szybko opada :)
A może zmiana terminu? :dokuczacz:
To chyba całkiem niezły pomysł :bezradny:
Lepiej zmienic rzeke albo wyniesc sie wyzej nad Wkre. Na zmiane terminu jest za pozno, frekwencja poleci.
Prawdopodobnie nie spotkam się z Wami, mam w pracy inwenturę. Terminy są dwa, 13 kwiecień albo felerny 20 kwiecień. Jak na razie trzymają się tego drugiego terminu ale klient upiera się na tym pierwszym. Także czekam na ostateczną decyzję.
Dlatego strzeliłem o innym terminie :P tak pod siebie.
Ale coś mi się wydaje że będą grane spodniobuty, wodery i kalosze 😂
Dlatego strzeliłem o innym terminie :P tak pod siebie.
Ale coś mi się wydaje że będą grane spodniobuty, wodery i kalosze 😂
Ja niestety 20 kwietnia też odpadam bo mam pracę a o zamianę ciężko.
Mimo wszystko nie z tego powodu byłbym też za zamianą terminu. Woda na pewno będzie zimna pośniegowa wysoka i brudna... jak coś przygrzeje to na pewno wody nie ociepli. "Jedynie" muszkarze mogą być zadowoleni :P czyli w tym ja bo po polach można brodzić i skubać jazie i klenie :P
Tak na poważnie to łowienia na pewno nie będzie :)
Za zmianą terminu przemawia też niespodzianka jaka miała być na zlocie ale 20 kwietnia też wypadł tej niespodziance zajęty.
Mimo wszystko nie z tego powodu byłbym też za zamianą terminu. Woda na pewno będzie zimna pośniegowa wysoka i brudna... jak coś przygrzeje to na pewno wody nie ociepli. "Jedynie" muszkarze mogą być zadowoleni :P czyli w tym ja bo po polach można brodzić i skubać jazie i klenie :P
Tak na poważnie to łowienia na pewno nie będzie :)
Za zmianą terminu przemawia też niespodzianka jaka miała być na zlocie ale 20 kwietnia też wypadł tej niespodziance zajęty.
Też byłbym za przesunięciem terminu w stronę bardziej majowego:)
Zgadzam się,że zmiana terminu spowoduje spadek frekwencji.Górna Wkra powinna byc dostępna ale gdzie dokładnie???Łydynia moim zdaniem za mała jak dla nas.Póki co poczekałbym.
Zgadzam się,że zmiana terminu spowoduje spadek frekwencji.Górna Wkra powinna byc dostępna ale gdzie dokładnie???Łydynia moim zdaniem za mała jak dla nas.Póki co poczekałbym.
A niby czemu ma spowodować spadek frekwencji?? Chyba lepiej miec pewniejszą pogodę i spokojną wodę na taki zlot a na 20 raczej słabe szanse. Jak narazie to teraz sporo ludzi się wykrusza na obecny termin. A i niespodzianka w późniejszym może wypalić:-):-P
Oczywiscie sa tez tacy ktorym poprzedni termin nie pasowal ale frekwencja poleci na bank bo jesli np: bierzemy pod uwage 27 kwietnia to ciezko jest zaplanowac sobie dwie wolne soboty podrzad albo zmienic urlop w ostatniej chwili. Kolejna sobota to przeciez dlugi majowy weekend, ktorzy jest dla wielu zaplanowany od zawsze.
Zostalo jeszcze 15 dni bez mrozu w ciagu dnia a kilka dni bedzie 10+ stopni, ja bym sie trzymal planu ewentualnie zrobil szybka ankiete dot. rezerwowego terminu.
Zostalo jeszcze 15 dni bez mrozu w ciagu dnia a kilka dni bedzie 10+ stopni, ja bym sie trzymal planu ewentualnie zrobil szybka ankiete dot. rezerwowego terminu.
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.