jednym słowem czekają mnie wizyty w zakładach pracy ;-)) Bysior w ten weekend będę próbował ;-)
Szczupaki 2010
Ryby
Nawigacja
KF
25.06.2010 22:28 · Odpowiedź #9192
Przy długości ponad 90 cm waga 4 kg to wyjątkowa niedowaga.
na rzece i jeszcze o tej porze roku to taka waga szczupaka to norma, później ważą trochę więcej, ale szczupaki rzeczne do grubasów nie należą, choć oczywiście zdarzają się też wyjątki.
Krzysztof, ten raczej przy tej długości należał do wyjątku. Łowiłem szczupaki z rzeki po 70+ i wagowo dochodziły do 3.5kg. I nie były jakieś wielkie spaślaki. Takie normalne karczycho :D
Krzysztof, ten raczej przy tej długości należał do wyjątku. Łowiłem szczupaki z rzeki po 70+ i wagowo dochodziły do 3.5kg. I nie były jakieś wielkie spaślaki. Takie normalne karczycho :D
No tak Tomeczku wiślane szczupłe tak ważą. Myślałem że takie anorektyki pływają tylko w Szwecji a tu się okazuję że i w Narwi głodzą szczupaki😄.
L2
@lawdzoj82
(edytowany 15 lat temu)
26.06.2010 11:03 · Odpowiedź #9195
Mój największy z Wisły 2 lata temu miał 78 cm i ważył dokładnie 3,35 kg.Miesiąc później złowiłem 72 cm szczupaka tez na Wiśle i ważył 2,5 kg.Kolega tez złowił 80 cm i ważył dokładnie 3,55 kg wiec chyba te rzeczne tak maja że są długie a mało ważą ;)
. Łowiłem szczupaki z rzeki po 70+ i wagowo dochodziły do 3.5kg. I nie były jakieś wielkie spaślaki. Takie normalne karczycho :D
KF
27.06.2010 22:19 · Odpowiedź #9201
Waga rzecznego szczupaka może się mocno wahać, ale sam się nieraz dziwiłem że szczupak ponad 90 cm a nawet pod metr potrafił ważyć niecałe 4 kg, choć u mnie w galerii jest szczupak który przy długości 100 cm ważył równe 8 kg, ale to był już jesienny późnojesienny szczupaczek, za tydzień ja miałem podobnego już w ręku ale się wyślizgnął, pękła plecionka i nie mam zdjęcia...
Bardzo gruba i super waleczna 76tka z piatku z Wersminy. Zagryzla 15cm srebrnego Ducha z czarnym grzbietem i czerwonym brzuchem. Bylismy z Galienim dwa dni, relacja do dzialu lowiska sie pisze.
Oto i on :)
Andrew, gratuluję połowu. Piękna mamuśka :)
Andrew, gratuluję połowu. Piękna mamuśka :)
TK
28.06.2010 13:52 · Odpowiedź #9221
Andrzej gratulacje!
Bravi Andrew, Bravo Tymon!!! Grunt to zadowolona twarz wędkarza
Witam
Musze się pochwalić, odkąd zafascynowały mnie bolenie i klenie, (czyli parę lat już) nie złapałem przez ten okres szczupaka większego niż 40cm. Praktycznie nie nastawiałem się już na połów tej rybki, były to zawsze jakieś przyłowy (o max. długości do 40cm) gdy chciałem złowić klenia,jazia czy bolka. W sobotę wydłubałem chyba największego od paru lat, mierzył 55,5cm. I w ten sposób przypomniałem sobie jak wygląda szczupak :)
pozdrawiam
Musze się pochwalić, odkąd zafascynowały mnie bolenie i klenie, (czyli parę lat już) nie złapałem przez ten okres szczupaka większego niż 40cm. Praktycznie nie nastawiałem się już na połów tej rybki, były to zawsze jakieś przyłowy (o max. długości do 40cm) gdy chciałem złowić klenia,jazia czy bolka. W sobotę wydłubałem chyba największego od paru lat, mierzył 55,5cm. I w ten sposób przypomniałem sobie jak wygląda szczupak :)
pozdrawiam
No fajna zabawa musiała być na lekkim zestawie?
Co to za wobler bo na komórce nic nie widzę?
Co to za wobler bo na komórce nic nie widzę?
Gratulacje Krystek. Jeśli to to starorzecze w ujsciu to fart że przy tej ilości ludzi , która się tam przewala taki średniaczekj się ostał 🤔
Jak sie nie myle to Parys Dorado.Mam takiego w kolorze brązu z jakimiś kropkami,na ZZ jest moim killerem na zębate.Widac,ze kolor okonia też lubia:) Ale niech Krystek napisze dokładnie:):)
Parys Dorado,ale dałem.Wstyd jak cholera.Jasne,ze Gloog hehe
18 września 2010 r., starorzecze Narwi, 46 cm:

oraz złowiony 19 września 2010 r. na zalewie nieopodal Przasnysza 52 cm:

Obydwa wróciły do domu w świetnej kondycji.
Pozdrowienia!

oraz złowiony 19 września 2010 r. na zalewie nieopodal Przasnysza 52 cm:

Obydwa wróciły do domu w świetnej kondycji.
Pozdrowienia!
AI
20.10.2010 12:10 · Odpowiedź #10813
😄A przed chwila wyjął tego zebacza 94cm 6-7 kg 👏
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.