Boleń z ostatniego wyjazdu nad rzekę.Kojoto gratulacje fajne ryby.
Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
Nawigacja
gratuluje panowie pięknych rybek. widze,że muszę się przeprosić z kleniami.
Siwek219 widzę, że w Płocku wisełka daje piękne rapki. bywam tam raz na jakiś czas.
może któregoś dnia pomieszamy razem wodę?
a oto wynik dzisiejszego 2h biczowania wody
Siwek219 widzę, że w Płocku wisełka daje piękne rapki. bywam tam raz na jakiś czas.
może któregoś dnia pomieszamy razem wodę?
a oto wynik dzisiejszego 2h biczowania wody
dzięki, niestety te z 8 z przodu mnie omijają :bezradny:
Heh,bez przesady,przyjdzie czas i 80-taka złowisz;)
Jasne, tylko wiesz... jak się rozmawia z napotkanymi spinningistami o zeszłym sezonie..
..a to 91cm.. a to 6 szt. powyżej 80cm ...no ja to tak pięknie nie miałem
Heh,bez przesady,przyjdzie czas i 80-taka złowisz;)
Jasne, tylko wiesz... jak się rozmawia z napotkanymi spinningistami o zeszłym sezonie..
..a to 91cm.. a to 6 szt. powyżej 80cm ...no ja to tak pięknie nie miałem
Tiaa,napewno.Zawsze takie opowiastki wrzucam w dział "wędkarskie bajanie" i przytakując idę dalej ćwicząc wodę;) Znam speców którzy naprawdę łowią takie ryby,widziałem fotki ale dostanie się do tego grona jest cięzkie;)
Krzychu
Mogę kotwiczki wymienić w zamian,takie do kleniowych wabików😄
PO
@pieczywko
(edytowany 12 lat temu)
22.05.2013 15:48 · Odpowiedź #45467
64 cm, RH 85 na agrafce.
Bardzo ładne zdjęcie! Dawno takiej kompozycji na SD nie było :)
Dobry rapiszon Wojtek,brawa👏 Druga foteczka z klimatem👍 Wobka prowadziłeś skokami???
PO
22.05.2013 16:34 · Odpowiedź #45473
Dobry rapiszon Wojtek,brawa👏 Druga foteczka z klimatem👍 Wobka prowadziłeś skokami???
Prowadziłem dosyć wolno, po przecięciu rozmycia warkocza przyśpieszyłem i wtedy uderzył.
Prowadziłem dosyć wolno, po przecięciu rozmycia warkocza przyśpieszyłem i wtedy uderzył.
Dzięki za info.Ja sie dwóch pozbyłem,ale kto wie czy nie nabędę ponownie;)
[quote='Król Tarcho' pid='65708' dateline='1369239681']
Dzięki za info.Ja sie dwóch pozbyłem,ale kto wie czy nie nabędę ponownie;)
[/quote]
Jak co to mam jedną w zapasie i mogę tanio odsprzedać 👍. Powiedzmy 🤔 za 20. 😂😂😂
powitać
Pytanie do Wiślaków, jak sytuacja hydrologiczna w okolicach Drwał, da radę dojechać samochodem do główek.
Będę wdzięczny za info.
Pytanie do Wiślaków, jak sytuacja hydrologiczna w okolicach Drwał, da radę dojechać samochodem do główek.
Będę wdzięczny za info.
według serwisu pogodynka.pl stam wody na Wiśle:
Modlin 408cm (godz.17.00)
Wyszogrów 382cm (godz.17.00)
czyli według mnie może dojechać się jakimiś cudem da 😜 ale żeby wejść to już zapomnij :dobani:
Modlin 408cm (godz.17.00)
Wyszogrów 382cm (godz.17.00)
czyli według mnie może dojechać się jakimiś cudem da 😜 ale żeby wejść to już zapomnij :dobani:
MO
23.05.2013 15:30 · Odpowiedź #45496
Dzisiaj zaliczyłem wypadzik rowerem na 3h między mostem poniatowskim a świętokrzyskim w celu przetestowania wobków i udało się złowić dwie rybki: okonia i klenika. Ogólnie zimno, morko i martwo na wodzie.
Ja też zwiedziłem dzisiaj okolice Siekierkowskiego i 2 pobliskie portki. Żerujących boleni i szczupaków nie stwierdzono :). Za to klonki zaczynają dziabać na opasce 😏 złapałem jeszcze małego jazika, okonia i mikro bolenia. Wszystko jak dłoń ;)
PO
23.05.2013 18:16 · Odpowiedź #45500
Ja dzisiaj też troszkę pochodziłem, efekt bez szału, bolonek 54 cm.Przynęta jak widać.
Dziś zero oznak ganiających bolków w dodatku zimno i mokro,ale coś udało się złowić na sam koniec.
Brawo panowie za takie ryby 👏 Ja jak na razie nie mogę złowić pierwszego bolenia:beczy:
Pieczywko graty za bolki co wypad to rapa i to wymiarowa👏👏👏👏
Godzinna sesja w strugach deszczu na jednej z główek nie przyniosła bolka:bezradny: Kontakt z rybką był, jednak po strzale w hermesa, bolek się nie zapiął. Ciężki dla mnie ten wiślany początek sezonu😄
Godzinna sesja w strugach deszczu na jednej z główek nie przyniosła bolka:bezradny: Kontakt z rybką był, jednak po strzale w hermesa, bolek się nie zapiął. Ciężki dla mnie ten wiślany początek sezonu😄
@malcz
Nie przejmuj się, nie ty jeden. Ja na 6 wypadów nad królową jak na razie tylko 2 kleniki w okolicach 30 cm i 15 cm okonek. Nie wspomnę już o bolkach, bo te mnie omijają z daleka, jak do tej pory tylko jedno porządne branie, jakieś trącenia i tyle. Ale wierzę że jeszcze wszystko przede mną, tak jak we wrześniu zeszłego roku który przyniósł nowy PB 81 cm oraz PB ilościowy - 10 bolków jednego dnia, wszystkie na Hermesa.
@malcz
Nie przejmuj się, nie ty jeden. Ja na 6 wypadów nad królową jak na razie tylko 2 kleniki w okolicach 30 cm i 15 cm okonek. Nie wspomnę już o bolkach, bo te mnie omijają z daleka, jak do tej pory tylko jedno porządne branie, jakieś trącenia i tyle. Ale wierzę że jeszcze wszystko przede mną, tak jak we wrześniu zeszłego roku który przyniósł nowy PB 81 cm oraz PB ilościowy - 10 bolków jednego dnia, wszystkie na Hermesa.
Hermes-dziwoląg do uklejki zupełnie nie podobny a skubaniec skuteczny :). Bolki na moich rejonach się jeszcze rozkręcą, przynajmniej mam taką nadzieję. A tym czasem już zaraz będzie można szukać piesków 😏 :).
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.