Wieści znad Wisły 2013

Wieści znad Wisły 2013

Forum Wędkarskie · Sezon wędkarski 2013

Wieści znad Wisły 2013

Sezon wędkarski 2013

Odpowiedzi

1,392 odpowiedzi · 1,005,336 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
KK
@Krystek (edytowany 13 lat temu)
17.03.2013 15:43 · Odpowiedź #43149
Na moim odcinku aż tak nie ma ale też widywałem jakieś pojedyncze worki ze śmieciami (domowe śmieci).

Przypomniało mi się że kiedyś jadąc nad wodę zauważyłem jak osobówka stoi na poboczu i obok worki ze śmieciami. Pomyślałem sobie że gość chce śmieci wyrzucić do rowu. Chwyciłem za tel i już chciałem dzwoinić na policje gdy po przejechaniu około kilometra za zakrętem stoi ciężarówka i pracownicy ładują takie worki na pakę. Skojarzyłem fakty i wywnioskowałem że osobówka jadąca przed nimi zbiera kilka worków w jednym miejscu po to żeby co chwilę się nie zatrzymywał ten duży. Dobrze że nie zadzwoniłem 😲 😂

LZ
17.03.2013 15:49 · Odpowiedź #43150
To kawałek wody między Gassami, a G.Kalwarią - z tego co doczytałem, to kojarzysz te okolice ;)

Pocieszające jest to, że spotkałem znajomych policjantów patrolujących Wiślane brzegi. Z tego co mówili, od jakiegoś czasu "czają się" na tego gnoja, więc mam nadzieję, że uda im się go trafić...

Ja porobiłem zdjęcia i będę jutro dzwonił po urzędach w Konstancinie i G.Kalwarii - zobaczymy, czy przyślą kogoś do sprzątania...
KK
17.03.2013 15:55 · Odpowiedź #43151

To kawałek wody między Gassami, a G.Kalwarią - z tego co doczytałem, to kojarzysz te okolice ;)

Pocieszające jest to, że spotkałem znajomych policjantów patrolujących Wiślane brzegi. Z tego co mówili, od jakiegoś czasu "czają się" na tego gnoja, więc mam nadzieję, że uda im się go trafić...

Ja porobiłem zdjęcia i będę jutro dzwonił po urzędach w Konstancinie i G.Kalwarii - zobaczymy, czy przyślą kogoś do sprzątania...

Zdarzyło mi się odwiedzić te rejony kilka razy, z Maciekiem (kojoto) i Dominikiem (domin)zapuszczaliśmy się w te okolice aż do granicy okręgu maz. czyli ujścia Pilicy.
GX
17.03.2013 22:50 · Odpowiedź #43178
Ehhhh...
Na takich ludzi to porządny bat by się przydał :yyyy:
Z tego co widzę, to w tych śmieciach na próżno szukać rachunków czy jakiś innych świstków które naprowadziły by na właściciela. Gdyby mi się kiedyś zdarzyło natrafić na taką zwałkę i dojść z adresem kto tak robi z odpadami, to zarzekam się że jeszcze tego samego dnia miał by te wszystkie śmieci porozrzucane u siebie na posesji. Bydło i tyle nie obrażając zwierząt :wnerw:
OL
18.03.2013 06:16 · Odpowiedź #43180
Od 1 lipca zmienia sie ustawa o utrzymaniu czystości i porządku w gminach,niestety przy tej okazji dostaniemy nieco po kieszeniach. Pozytyw jest taki,że gmina staje sie właścicielem wszystkich śmieci na swoim terenie i będzie musiała likwidować takie wysypiska. Teraz w podobnych sytuacjach odsyła bodajże do RZGW, który tłumaczy,że nie ma kasy na sprzątanie
MO
18.03.2013 17:28 · Odpowiedź #43196
Wczoraj zrobiłem sobie rekonesans od mostu siekierkowskiego do świętokrzyskiego i niestety syf straszny, niemalże na każdym pniu przy brzegu butelki torebki i inne fanty, masakra.
L2
@lawdzoj82 (edytowany 13 lat temu)
08.04.2013 06:57 · Odpowiedź #44099
Nas nad Wisłą od tygodnia krew zalewa mnie i innych kolegów :wnerw: Tydzień temu przy tamie w śluzę weszły piękne leszcze i za nimi pojawili się szarpakowcy ci zwani ze niby są etyczni czyli guma i mówią " ja panie łowie okonki " gdy wezwany kilku krotnie patrol policji podjeżdża. Niby skontrolują przetrzepią towarzystwo ale co z tego gdy ryby maja pochowane po krzakach i Policja odjeżdża z niczym :uoeee: Wypowiedzieliśmy wojnę narażając się i nic z tego nie ma. Po ostatniej akcji gdy wzywaliśmy patrol przyjechały 2 kabaryny i kryminalna niby akcja była przeprowadzona rzetelnie obserwowali ich wcześniej zanim podjechali ale i tak już drachacze ich wypatrzyli i było zawodach. Najgorsze jest to ze jak patrol odjedzie z gum przezbrajają się normalnie na kotwice bo już 100 % maja pewność ze nic nie przyjedzie :zly: Straży rybackiej nie ma wcale w wykeend kolega nie mogł się dodzwonić wcale do głównego posterunku u mnie w mieście :uoeee: Byli podobno sami raz ale tylko popatrzyli przez lornetkę i nie chciało nawet im się schodzić do draholi żeby sprawdzić im karty czy przetrzepać plecaki :bezradny: Wyczerpały nam się pomysły. Sam się narażałem bluzgając do kilku draholi ze są tacy i owacy to podkładali wędki i przestali łowić a gdy odeszłem to zaczęli od nowa :bezradny: Niby maja stracha w dupie ale co z tego :zly:
KK
08.04.2013 10:02 · Odpowiedź #44106
Ale mnie nosi :zly: jeszcze parę dni i...

Ale już niedługo się zacznie 👍

[video=youtube]http://youtu.be/Lnmglbu0LsM[/video]

Panowie już niedługo ruszamy 🎉
DSCF5705.JPG
MZ
08.04.2013 10:13 · Odpowiedź #44107
@Krystek podnosisz ciśnienie, oj podnosisz....😜
KK
08.04.2013 10:43 · Odpowiedź #44108
@malcz takich holi życzę 👍

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iYel2hcu03Q&feature=share&list=UUFQA6mzCSuljHvTIYTCoihw[/video]

Już niedługo, już za momencik się zacznie to co lubimy. Nasza pasja, nasze rekordy. Adrenalina będzie nam rosnąć podczas holowania dużych ryb. Na ten rok jestem pozytywnie nastawiony, w tym sezonie biję rekordy życiowe.

Wygiętych patyków Wam życzę drakersi 🎉

DSC_0256.JPG
MZ
08.04.2013 17:31 · Odpowiedź #44120
@Krystek dzięki😏

a ja życzę wszystkim wiślakom dostępu do takich miejscówek, bo na to trochę trzeba będzie poczekać:dokuczacz:

@malcz takich holi życzę 👍

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iYel2hcu03Q&feature=share&list=UUFQA6mzCSuljHvTIYTCoihw[/video]

Już niedługo, już za momencik się zacznie to co lubimy. Nasza pasja, nasze rekordy. Adrenalina będzie nam rosnąć podczas holowania dużych ryb. Na ten rok jestem pozytywnie nastawiony, w tym sezonie biję rekordy życiowe.

Wygiętych patyków Wam życzę drakersi 🎉

PM
08.04.2013 11:46 · Odpowiedź #44111
A co z przesunięciem tarła spowodowanym przez pogodę?
Etyczni wędkarze powinni zacząć sezon gdzieś w połowie lipca ;)
SA
08.04.2013 12:28 · Odpowiedź #44112

A co z przesunięciem tarła spowodowanym przez pogodę?
Etyczni wędkarze powinni zacząć sezon gdzieś w połowie lipca ;)

Dobrze że tym nie musimy się martwić :dokuczacz:

BA
@bzooora (edytowany 13 lat temu)
08.04.2013 13:58 · Odpowiedź #44113
Woda dosyć wysoka. Na Zawadach już przelewa się przez główki, nurt bardzo szybki. http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,na-wisle-zatonal-kuter-szukaja-czlonka-zalogi,82762.html
HP
09.04.2013 04:23 · Odpowiedź #44142
Lawdzoj82 a nie da się czegoś utopić na tym zimowisku? Jakaś linka mocna z kamieniami? Linka i dwie kotwice powinny załatwić sprawę. Na środku butelka plastikowa która unosi linkę nad dnem i skończy się szarpanie.
L2
@lawdzoj82 (edytowany 13 lat temu)
09.04.2013 06:04 · Odpowiedź #44144

Lawdzoj82 a nie da się czegoś utopić na tym zimowisku? Jakaś linka mocna z kamieniami? Linka i dwie kotwice powinny załatwić sprawę. Na środku butelka plastikowa która unosi linkę nad dnem i skończy się szarpanie.

Pomysł jest dobry lecz na razie nie wykonalny z tego powodu ze trzeba by było odpłynąć na ileś metrów łódka żeby zatopić ten patent. Łodki moich znajomych są wszystkie powyciągane na brzeg jeszcze i oczekują przyjścia sezonu :bezradny: Z brzegu jest to nie wykonalne bo postawi się blisko i jest łatwe do wyciągnięcia poza tym nie ma jak przeciągnąć linkę dobrze jakby to było gdzieś na główce to by się przeciągało od główki do główki a to jest na opasce :bezradny:
KY
09.04.2013 08:29 · Odpowiedź #44145
Mała zmiana tematu. Ciekawe info:
http://www.legio24.pl/modlinski-spichlerz-w-remoncie/

Z jednej strony fajnie, że coś się zacznie dziać na Wiśle, jednak dla łowiących w tym rejonie może to oznaczać podobne atrakcje motoro-wodne jak na Zalewie Zegrzyńskim(czytaj masa szalejących motorówkami i skuterami oszołomów, nie zważających na nic) :(
KK
09.04.2013 09:10 · Odpowiedź #44146

Z jednej strony fajnie, że coś się zacznie dziać na Wiśle, jednak dla łowiących w tym rejonie może to oznaczać podobne atrakcje motoro-wodne jak na Zalewie Zegrzyńskim(czytaj masa szalejących motorówkami i skuterami oszołomów, nie zważających na nic) :(

:beczy: o w mordę, moje rejony :beczy:

MO
09.04.2013 18:00 · Odpowiedź #44164

:beczy: o w mordę, moje rejony :beczy:

Krystek , pamiętasz wspominał nam o tym ten policjant, który odbił nas 😄z rąk ochroniarzy.
KK
09.04.2013 20:23 · Odpowiedź #44177

Krystek , pamiętasz wspominał nam o tym ten policjant, który odbił nas 😄z rąk ochroniarzy.

🤔 Faktycznie 👍

Ochrona, kałaszniki, aresztowanie, policja 😂 będzie o czym wspominać :D
UY
09.04.2013 10:29 · Odpowiedź #44148
Moje też. :dobani: Moim zdaniem Wisła nie nadaje się do uprawiania " sportów motorowodnych" , znajomość rzeki to podstawa,a jest to bardzo trudny odcinek. Porozrywane stare główki, opaski, konary drzew itp już czekają na miłośników szaleństw wodnych😏. Mam nadzieje że nie zrobi się tu drugi ZZ. :krzyk:
MO
09.04.2013 10:40 · Odpowiedź #44150
Jak zawsze "brak funduszy" powoduje takie skutki:bezradny: Tez jestem na nie,ale cóż...
AR
09.04.2013 16:46 · Odpowiedź #44162
Też coś mi się wydaje, że to nie są warunki do szaleństwa na wodzie. Ciekawe w jakim czasie powstanie ten hotel i czy dalej będzie oblegana przez łódki miejscówa pod spichlerzem...
@Paweł (edytowany 13 lat temu)
13.04.2013 08:28 · Odpowiedź #44245
Poranny rowerowy spacer bez wędki nad Królową:)
Wody sporo, główki gruuuubo pod wodą, dostępu do nich z brzegu brak (to mnie oczywiście na tym etapie wiosny cieszy bardzo😏). Wszelkie nadwodne krzaki... pod wodą😄

Rozmawiałem z Władkiem - idzie w zaparte, nie przyznaje się do krwiożerczych ataków na wędkarzy:nie:

Informacje dla Adama:
Dzików w tym roku będzie jeszcze bardziej pod dostatkiem niż w poprzednim😄

a dołek w woderach da się pokonać (skoro ja dałem radę rowerem😄)

Ogólnie super, ptaszki śpiewają, po południu przejdę się chyba z bacikiem za wiślaną ukleją🎉
W_13 04 2013_1.jpg
W_13 04 2013_2.jpg
W_13 04 2013_4.jpg
W_13 04 2013_3.jpg
W_13 04 2013_5.jpg
W_13 04 2013_6.jpg
KO
13.04.2013 11:44 · Odpowiedź #44248

a dołek w woderach da się pokonać (skoro ja dałem radę rowerem😄)

Po tym Twoim dołku dwa lata temu suszyłem dywany w samochodzie do sierpnia 😄
GX
13.04.2013 15:11 · Odpowiedź #44250
Moje rejony jeszcze mokre widzę 😜 Przynajmniej rybki tarłowe mają spokoju trochę. http://www.wkw.waw.pl/component/content/article/67-widok-portu A tu macie fajną kamerkę ze stanem Wisły ;) Myślę że miejsce też znane niektórym 😄
A2
13.04.2013 17:24 · Odpowiedź #44255
Wszystko się zgadza, wiosna, wysoka woda, oby za szybko nie opadła, zapowiada się dobry sezon🎉
Paweł, dzięki za info. Z dzikami jestem za pan brat, a i tajne przejścia nie są mi obce😄
BN
19.04.2013 18:53 · Odpowiedź #44444
Wczorajszy spacer koło portu Czerniakowskiego.
Wędkujący łapali głównie podleszczaki, bo trudno to leszczem nazwać oraz małe płocie.
Z tego co zauważyłem facet, który łowił na stopa ze spławikiem miał najlepsze efekty.
W samym porcie remont trwa.

2013-04-18_13-01-01_557.jpg
2013-04-18_13-02-38_876.jpg
2013-04-18_12-58-01_524.jpg

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.