U mnie sezon też rozpoczęty 1 bolek ok 50 cm + jedno branie niestety nie zacięte
Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
Nawigacja
Paweł, wzorowe wejście w sezon, zdeklasowałeś niejednego "szpenia";)
A zresztą.....Graty👏👏👏👏
A zresztą.....Graty👏👏👏👏
gratki za rybki
Pawełku powalasz skutecznością a mówiłeś że trudne te rapki będą w tym roku
Pawełku powalasz skutecznością a mówiłeś że trudne te rapki będą w tym roku
Trochę historycznie no ale kolega @rychu juz kiedyś pomógł wyratować od zupełnego zniszczenia skarb.Tym razem ja natrafiłem na znalezisko i to nie małe choc przywalone chrustem.Może i tym razem się uda:) Czy jest to to samo co znalazł wtedy @Rychu niewiem,nieznam się :)
Mario, wygląda mi to na jakąś stara pychówkę, choć ma dość gęsto rozmieszczone żebra jak na pychówkę. Nie wiem, nie znam się na szkutnictwie. Z takimi znaleziskami nigdy nic nie wiadomo, może się okazać, że to np. jakaś unikalna technologia szkutnicza z XIXw :D
Możesz podesłać fotki do Przemka Paska z "Ja Wisły" tak, jak ja to zrobiłem w przypadku mojego znaleziska.
Fanie, że oprócz ryb Wisełka kryje w sobie jeszcze inne skarby :D
Tu sobie można o tym poczytać:
http://dzieje.pl/rozmaitosci/wrak-lodzi-sprzed-ok-200-lat-odkryto-w-wisle-k-jablonny-pod-warszawa
A wracając do tematu - gratuluję wszystkim pierwszych wiślanych rybek.
Ja dziś niestety na zero - boleni nie widać i nie słychać:bezradny:
Możesz podesłać fotki do Przemka Paska z "Ja Wisły" tak, jak ja to zrobiłem w przypadku mojego znaleziska.
Fanie, że oprócz ryb Wisełka kryje w sobie jeszcze inne skarby :D
Tu sobie można o tym poczytać:
http://dzieje.pl/rozmaitosci/wrak-lodzi-sprzed-ok-200-lat-odkryto-w-wisle-k-jablonny-pod-warszawa
A wracając do tematu - gratuluję wszystkim pierwszych wiślanych rybek.
Ja dziś niestety na zero - boleni nie widać i nie słychać:bezradny:
Tak też Tomku uczynię.W przedniej części po prawej stronie były dwie wystające belki,dziwnie to wyglądało.Podeślę fotki i ewentualny namair na znalezisko,moze kolejny skarb🤔;)
Graty Przem za klenia 👏 👍, ale największe graty dla Pawła który jeszcze niedawno mi pokazywał na Moczydle swoje tajne przynęty - trzask prask - minęła chwila i Paweł już ma trzy bolki do nie zapisania w rejestrze :D Brawo Pawełku 👏 A podziw za około szychtową formę połowów - no niestety nie potrafię tego opisać :) 🎉 🎉 🎉
Mój pierwszy boleń dlatego cieszy najbardziej 🎉, mam nadzieje że nabiorę systematyczności jak Paweł.

🎉

🎉
Wczorajsza popołudniowa, deszczowa szychta obdarzyła przyburtowym czterdziestakiem, który bardzo agresywnie uderzył w żabkę przytrzymaną pod zwisającym drzewem
ja wczoraj też wyskoczyłem nad Wisełkę ale pogoda nie pozwoliła posiedzieć tak jak planowałem do 20 :bezradny:
jak to u mnie zwykle bywa skończyło się wynikiem "0" :dobani:
stan mojego konta:
Wisła - JA 2:0 😜
jutro kolejne wyjście :boisie: się myśleć jak się to skończy
jak to u mnie zwykle bywa skończyło się wynikiem "0" :dobani:
stan mojego konta:
Wisła - JA 2:0 😜
jutro kolejne wyjście :boisie: się myśleć jak się to skończy
Dziś i mi się udało rozpocząć sezon.Pogoda nie za ciekawa ,jedna ładna ryba spadła i na pocieszenie druga rapka. 
Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
PO
@pieczywko
(edytowany 12 lat temu)
03.05.2013 17:16 · Odpowiedź #44820
To i ja zapodam premierową rapkę sezonu 2013.
Podczas polowania na 1. majowe bolenie trafił mi się piękny przyłów. Szukałem boleni przy dnie gdyż pod powierzchnią nie było brań i oto co odpoczywało sobie w dołku :
http://www.youtube.com/watch?v=KEbJyEX8tIc
Po zimie był nieco ospały :) wrócił oczywiście do rzeki i dalej pełni rolę króla Wisły.
http://www.youtube.com/watch?v=KEbJyEX8tIc
Po zimie był nieco ospały :) wrócił oczywiście do rzeki i dalej pełni rolę króla Wisły.
Ogromne gratki dla kolejnych Shrapów za bolenie.Mi też jest dane dołączyc do szczęsliwych łowców,choć nie okaz ale bardzo, bardzo cieszy bo pierwszy w sezonie😄 Pogoda dziś nie sprzyjała ale warto było.Zagryzł uklejke Jaza w warkoczu.Potem na shadkę zameldował się jeszcze garbusek ok 20+. Miałem tez przyjemność spotkania z Królem Wisły a raczej Księciem,miał ok 40cm.Podpłynął pod brzeg jak łowiłem i stał,był trochę jakby oszołomiony ale na odchodne tyknąłem go wędką i spłynął ciut głębiej,byłem spokojniejszy i poszedłem dalej;)
@Pablotor
Gratuluje przyłowu i zdrowego rozsądku w podeśjciu do rybki.Piękny i ogromny sumisko na delikatny zestaw👏👏
@Pablotor
Gratuluje przyłowu i zdrowego rozsądku w podeśjciu do rybki.Piękny i ogromny sumisko na delikatny zestaw👏👏
Świetny film 👏 cieszę się że trafił na Was!
Gratuluję okazu, szkoda że nie w sezonie...można by było do WS wysłać zgłoszenie.
Manio widzę że Królowa mimo pogody okazała się łaskawa!
Mina na foto mówi sama za siebie 😛
Gratuluję okazu, szkoda że nie w sezonie...można by było do WS wysłać zgłoszenie.
Manio widzę że Królowa mimo pogody okazała się łaskawa!
Mina na foto mówi sama za siebie 😛
Widzę, że bolenie na Wiśle dopisują. To dobry znak na ten sezon. U mnie na wędce też zameldował się taki około 50cm. Łowiłem na praskiej stronie.
Ano cieszy się gęba jak czujesz boleniowy strzał na "krótkim dyszlu" po kilku h łowienia w deszczu i przedzieraniu sie przez nadbrzeżny sajgon;)
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.