Wieści znad Zalewu Zegrzyńskiego 2013

Forum Wędkarskie · Sezon wędkarski 2013

Sezon wędkarski 2013

← Poprzednia
Strona 1 z 9
BK
@Bizonik Archiwum Zamknięty
01.05.2013 19:58
Dziś rozpoczęcie sezonu na zalewie. Testowanie nowej łodki oraz silnika, zestaw super choć silnik mógł być ciut mocniejszy.
Co do zalewu, wody mało myślę że w Zegrzu brakuje minimum metra im bliżej Wierbicy tym więcej wody jest. Prąd spory, otwarta cala zapora na Dębe.

Co do rybek nie było szaleństwa ale na 3 osoby na łódce 4 godne uwagi szczupaki miedzy 70 a 57cm okonki i leszek taki ponad 2 kg zsypany wysypką tarłową.

Szczupaki pokaleczone i bardzo chude więc albo są tuż po trale albo w trakcie, generalnie wszystkie wzięły na wodzie do 3 m

leszek 1 maja.jpg
szczupak 1 maja.jpg
szczupolek 1 maja.jpg
188528 wyświetleń 215 odpowiedzi

Odpowiedzi

215 odpowiedzi · 188,528 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
A.
01.05.2013 20:46 · Odpowiedź #44758
Mijaliśmy się przy ujściu Bugu, machałem wam , u mnie tez dziś było pierwsze pływanie, na Bugu spory prąd , popłyneliśmy na Narew na wysokości Dzierżenina , tam szczupły około 50cm.
MT
02.05.2013 03:38 · Odpowiedź #44762
Bizonik czyli nie było tak źle :P fajne otwacie miałeś gratki za rybki 👏 👏 👏
SG
02.05.2013 06:25 · Odpowiedź #44767
Graty Bizonik. Jutro od świtu z Pszemo atakujemy Rządzę. Zobaczymy czy coś się uwiesi.
SG
@spining (edytowany 12 lat temu)
07.05.2013 22:09 · Odpowiedź #44916

Graty Bizonik. Jutro od świtu z Pszemo atakujemy Rządzę. Zobaczymy czy coś się uwiesi.

Okonie stały na wodzie max. 80 cm. Było trochę zabawyz pasiakami i pasiaczkami przy Euzebii :)
Pszemo w drugim rzucie zaliczył lecha tak ok. 2 kg. Mnie przy okoniowaniu uwiesił się szczupaczek.
Czas na poprawkę. Szczególnie, że mam urlop ;)
02.05.2013 06:28 · Odpowiedź #44768
Pawle, fajnie, że zestaw pływający się sprawdził🎉
A i szczupaki ładne👏
bysior
02.05.2013 09:55 · Odpowiedź #44778
Bizonik graty za 70 - siątkę 👏 Duży blejak piękny! Według mnie ma trochę ponad 2 :) 👏 👏 👏 Szczerze mówiąc ładniejszy dla mnie niż szczupak... z wysypką jeszcze ładniejsze są i jeszcze delikatniej trzeba się z nimi obchodzić. A pytanie na koniec - paproch?

Super że łódka się sprawuje tak jak powinna :)
BK
02.05.2013 10:09 · Odpowiedź #44780
leszek wziął na 5 cm slidera
CX
@cyrax (edytowany 12 lat temu)
15.05.2013 21:06 · Odpowiedź #45211
Uff ale słońce :zmeczony:. Po zimowej przerwie powróciłem z nad Wisły na swoją pustynię :>. Zachęcam wszystkich na odwiedziny bo coś się dzieje a szczególnie w ten weekend bo ma być ładna pogoda .Nie było łatwo bo na pokładzie miałem turystkę a nie prawdziwego wędkarza ale jakoś poszło. DO sedna : ogólnie miałem kontakt z 10 rybkami przeważnie z moim ulubionym szczupakiem . Szczupaki od 50 cm około do 70 +, nie mierzyłem bo szkoda rybek i czasu spędzonego poza wodą. Ogólnie tak dbam o każdą rybę że nawet jej złapać porządnie do zdjęcia nie mogę ;( muszę nad tym popracować. Zdjęcia dwóch według mnie godnych uwagi chociaż nawet najmniejsza cieszy niemiłosiernie :D.

Paradoksalnie najmniejsze ryby tj. około 50 cm których było łącznie 6 sztuk brały na największe przynętowe potwory 😜

( Zapomniałem filtra do opalania :krzyk: )
bysior
15.05.2013 21:19 · Odpowiedź #45213
Na pierwszej fotce fajny grubas :) 👏 Gratulacje :) A zdjęcia fajne, nie masz co narzekać :)
CX
17.05.2013 21:43 · Odpowiedź #45313
Dziś na zalewie o wiele gorzej niż w środę ze względu chociażby na wiatr. Jeden mały szczupak i 15 okoni w ciągu 2 h około 20 centymetrowych . Nie jestem zadowolony bo cały czas szukam 100+.:foch:
SG
18.05.2013 15:11 · Odpowiedź #45322
Ruszyły się ładne Okonie na woblery... tydzień temu w piątek było znacznie gorzej choć i tak coś tam wydłubałem. Chyba niedługo czas ruszyć nad Narew.
MO
@Mariano (edytowany 12 lat temu)
19.05.2013 18:17 · Odpowiedź #45355
Dzisiejszy wypad z Kojoto zaowocował kilkoma okoniami w przedziale 15-25+.Wiekszośc ryb złowił Maciek,ja nastawiłem sie na grubsze rybki,ale niestety nie połowiłem:( Dobrze,że dostałem fioletowe portki od Maćka to jednego ustrzeliłem 😄 Okonie gryzły bardzo agresywnie,paproszki tkwiły w przełyku,kilka popłynęło z gumkami,dwa niestety musielismy wziąć:bezradny:

A teraz trochę smutno i śmiesznie.

Na miejscówce którą obławialiśmy stał też inny wedkarz.Sprzęt za grubszą kaskę,niestety zachowanie poniżej minimalnej przyzwoitości.Po złowieniu ok 15szt,może więcej w podobnym przedziale oczywiście wrzuconych do siaty,Panu przybrał pęcherz.Zrobił to centralnie z tej samej strony na której wisiała siata z rybkami😄😄 Smacznego życzę uczestnikom biesiady😂

Odpłynął dumny hahahah
KO
21.05.2013 13:04 · Odpowiedź #45419

Dzisiejszy wypad z Kojoto zaowocował kilkoma okoniami w przedziale 15-25+.Wiekszośc ryb złowił Maciek,ja nastawiłem sie na grubsze rybki,ale niestety nie połowiłem:( Dobrze,że dostałem fioletowe portki od Maćka to jednego ustrzeliłem 😄 Okonie gryzły bardzo agresywnie,paproszki tkwiły w przełyku,kilka popłynęło z gumkami,dwa niestety musielismy wziąć:bezradny:

A teraz trochę smutno i śmiesznie.

Na miejscówce którą obławialiśmy stał też inny wedkarz.Sprzęt za grubszą kaskę,niestety zachowanie poniżej minimalnej przyzwoitości.Po złowieniu ok 15szt,może więcej w podobnym przedziale oczywiście wrzuconych do siaty,Panu przybrał pęcherz.Zrobił to centralnie z tej samej strony na której wisiała siata z rybkami😄😄 Smacznego życzę uczestnikom biesiady😂

Odpłynął dumny hahahah

O tak potwierdzam :P Niestety buractwo n ZZ ma się dobrze. No i jeszcze trzeba dodać ,że ruszył z mega impetem po czym zatrzymal się i wciągnął do łodzi obsz...ną siatkę z rybami :)
Smacznego :)

SA
21.05.2013 13:36 · Odpowiedź #45423
Niestety buractwo n ZZ ma się dobrze. No i jeszcze trzeba dodać ,że ruszył z mega impetem po czym zatrzymal się i wciągnął do łodzi obsz...ną siatkę z rybami :)

Właśnie po to był mega impet co by mocz z ryb się wypłukał 😜 a może z obszczanego okonia łatwiej łuska schodzi 😋

KO
21.05.2013 13:37 · Odpowiedź #45424

Niestety buractwo n ZZ ma się dobrze. No i jeszcze trzeba dodać ,że ruszył z mega impetem po czym zatrzymal się i wciągnął do łodzi obsz...ną siatkę z rybami :)

Właśnie po to był mega impet co by mocz z ryb się wypłukał 😜 a może z obszczanego okonia łatwiej łuska schodzi 😋

o... a my w niewiedzy całe życie :P
TM
22.05.2013 18:52 · Odpowiedź #45480
Nie wiem czemu tak plujecie na gościa który zwyczajnie się odlal.... Nie ma znaczenia czy siata wisiała bo % nie miało to kompletnie żadnego wpływu, a nawet jeśli to jego a nie wasza sprawa. Jeśli wziął ryby krótkie było zadzwonić po stosowne służby, telefony masz w rejestrze... A jak ktoś chce siusiu na wodzie, to jego sprawa. Jak Ci nie pasuje to zwyczajnie nie patrz. Czytam ten wątek ponad rok, choć zalogowałem się dopiero teraz. Rzadko zabieram głos na forach, bo łatwiej w takich miejscach o wrogów niż konstruktywne, obiektywne i uczciwe wypowiedzi. Irytują mnie takie wypowiedzi i śmieszna krytyka...

CX
22.05.2013 16:21 · Odpowiedź #45471
Kolejny fajny spędzony dzień na łódce ;]. Brania słabe ale zawsze coś można wydłubać z wody . Poza kilkoma okoniami które chciały zjeść przynętę dwa razy większą od nich trafił się jeden szczupaczek około 65cm. Szkoda że mnie burze pogoniły i fala :(, liczyłem na wieczorne łowy.

C3
22.05.2013 19:15 · Odpowiedź #45482
t12tom - racja, trzeba chwalić takie postępowanie...
KO
@kojoto (edytowany 12 lat temu)
22.05.2013 19:22 · Odpowiedź #45485
:beczy: jaka jest straszna szkoda,że co poniektórzy tak poważnie odczytali to co napisaliśmy...
Najlepiej nalejcie sobie w obiad i też będzie cacy... :) :P

a żeby offa nie robić to niebawem kolejny desant na ZZ gdzie ludzie leją na ryby :P Znowu będzie kupa śmiechu :P
MO
@Mariano (edytowany 12 lat temu)
22.05.2013 19:32 · Odpowiedź #45488
Kolego t12tom.
Dla mnie to mógł sobie nawet nawalić k.. do łódki i mnie to wisi i powiewa.Poprostu opisałem sytuację która jest dla mnie śmiechowa i pokazująca brak wyobrazn.Kultura jaka jest każdy wie i widzi.Może kiedyś wymyślą pływające TOITOI które będą pomagały zrobic to w bardziej cywilizowany sposób a narazie...okoń w urynie podany został na grillu😄😄
KO
22.05.2013 19:39 · Odpowiedź #45489

Kolego t12tom.
Dla mnie to mógł sobie nawet nawalić k.. do łódki i mnie to wisi i powiewa.Poprostu opisałem sytuację która jest dla mnie śmiechowa i pokazująca brak wyobrazn.Kultura jaka jest każdy wie i widzi.Może kiedyś wymyślą pływające TOITOI które będą pomagały zrobic to w bardziej cywilizowany sposób a narazie...okoń w urynie podany został na grillu😄😄

Otóż to. Nic dodać nic ująć.
Pływajmy dalej, łówmy. Tylko nie sikajmy sobie do łódek :)
M8
26.05.2013 07:24 · Odpowiedź #45569
Sikając do Zalewu Zegrzyńskiego najprawdopodobniej poprawiasz czystość wody 😂
SL
27.05.2013 07:50 · Odpowiedź #45610
Dobre :D:D:D:D:D
KK
31.05.2013 05:39 · Odpowiedź #45785
Jak sytuacja na Zegrzu? Skubie większa ryba czy tylko okonki?

Planuje popływać i nie wiem czy jechać nad zalew czy Wisłe.

Ktoś z Was będzie atakował zalew w niedziele?
TM
@t12tom (edytowany 12 lat temu)
31.05.2013 09:20 · Odpowiedź #45790
Pewnie tak, gdzieś w okolicach Serocka lub Pogorzelca, gdzie łódkę dadzą :). Chyba że doktory mi nie pozwolą bo za niedługo mam wizytę. Czas zanderka się zaczyna, a to dla mnie najpiękniejsza rybka. Weekend bez wędki, to weekend stracony :)

GS
31.05.2013 18:55 · Odpowiedź #45805
Ja dziś pływałem ok 6 godzin. W dołkach nie widać sandokanów po stronie od mostu do zapory, w stronę Narwii już lepiej, dołki oblepione. Dziś na dwóch pojawiło się 7 okoni (jeden 40cm) reszta mniejsze, ale nastawiliśmy się na grubo. Ten duży okoń był przyłowem, w 6 metrowym dołku. Mieliśmy w sumie jakieś 6 podbić typowo sandaczowych, ale niestety brania chimeryczne, łapały za ogon gumy i odpuszczały.

W niedzielę z samego rańca dogrywka. Jutro kumpel ma pływać i po spłynięciu ma do mnie zadzwonić jak wygląda sytuacja. Podejrzewam, że nie będzie gdzie się ruszyć w niedziele - każdy liczy na otwarcie sezonu.

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.

← Poprzednia
Strona 1 z 9