i mój niedzielny szczupaczy rozbójnik
Sezon wędkarski 2013
Graty Panowie, ja za to w zaliczyłem niedzielne cięcie florocarbonu nad Zegrzem...
Graty Panowie, ja za to w zaliczyłem niedzielne cięcie florocarbonu nad Zegrzem...
bo kto używa fluorocarbonu na szczupaki i po co? :) ;) jak można normalny przypon i w niczym to nie przeszkadza ani szczupakom ani sandaczom :)
Codzienne, dwutygodniowe badanie populacji sandacza w wodach zalewu, po słusznej stronie mostu, dowodzi, że: nie ma ryb w zalewie, dużych ryb. Jednakże, w sobotę, a także w niedzielę byłem świadkiem połowu półtorametrowych sumów. 15 min holu plus 15 min sesji zdjęciowej i powrót do wody...Nowoczesny sprzęt łatwo lokalizuje okazy i zmniejsza ich szanse do zera. Zwiększony od tygodnia przepływ wody, skojarzony ze zwiększoną ilością osadów zaobserwowanych w strefie przybrzeżnej oraz zmniejszone napięcie powierzchniowe, pozwalają snuć teorie spiskowe.
65 cm, ale taki już jesienny grubawy. Grip pokazał 4,5 kg oczywiście ważony w podbieraku z ogumowaną siatką ;]. Czyli miał jakieś 4 kg.
65 cm, ale taki już jesienny grubawy. Grip pokazał 4,5 kg oczywiście ważony w podbieraku z ogumowaną siatką ;]. Czyli miał jakieś 4 kg.
Pozwolę się nie zgodzić - sandacz 65cm waży ok. 2,5kg. 4kg waży sandacz ok. 80cm
[quote='cyrax' pid='71357' dateline='1384600995']
Pozwolę się nie zgodzić - sandacz 65cm waży ok. 2,5kg. 4kg waży sandacz ok. 80cm
wg mnie również - sandacz 65 cm waży 2,5 -3 kg czyli taka "standardowa trójka" :) - akurat te ryby są w miarę "powtarzalne" (chociaż widziałem sandacza wygrzbieconego jak nie wiem co, ale jego wygląd aż walił po oczach)
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.