Oplaty na 2014r okręg mazowiecki

Forum Wędkarskie · Wędkarstwo – ogólnie

Wędkarstwo – ogólnie

Strona 10 z 10
Następna →

Odpowiedzi

429 odpowiedzi · 295,531 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
UY
13.01.2015 14:24 · Odpowiedź #62181
http://www.petycjeonline.com/stop_legalnym_klusolom#form
PR
13.01.2015 16:01 · Odpowiedź #62182

http://www.petycjeonline.com/stop_legalnym_klusolom#form

Bysior wrzuć na główna!
PR
13.01.2015 16:12 · Odpowiedź #62183
Mozna było napisać ta petycje napisać krócej: stop odlowow rybackim na wodach PZW. I odpowiednio uargumentowac wraz z rozbicie miłe kasy z wędkarza a ile z rybaka. lub przynajmniej na całych okręgach.
PR
13.01.2015 21:26 · Odpowiedź #62192

Mozna było napisać ta petycje napisać krócej: stop odlowow rybackim na wodach PZW. I odpowiednio uargumentowac wraz z rozbicie miłe kasy z wędkarza a ile z rybaka. lub przynajmniej na całych okręgach.

http://www.wedkarskiswiat.pl/petycja-stop-sieciom-w-pzw
Wlasnie cos takiego :)
MN
11.02.2015 13:53 · Odpowiedź #62512
Wiecie co Wam powiem, że obserwując inne grupy w jakiś sposób powiązane, to u "nich" jakoś można się zebrać i wspólnie o coś zawalczyć. O co mi chodzi, o strajki 😄. Dlaczego my wędkarze nie zbierzemy się w kupę i nie pojedziemy gdzieś czegoś zablokować, spalić jakieś opony, pokrzyczeć jakieś ładne hasła czy w końcu dla sportu porzucać trochę kamieniami wybijając kilka szyb - ja się pytam dlaczego. Teraz w TV głośno o rolnikach że jadą traktorkami stolicę blokować. Górnicy już dłuższy czas strajkują, wcześniej były i pielęgniarki, nauczyciele, taksówkarze a nawet jakieś tam "dżendery" czy jasny uj wie co to było. Zbiorą się, zapakują w autobusy, pociągi czy tam ciągniki, pojadą gdzieś pod urząd, ministerstwo czy też zablokują drogę krajową i po niedługiej chwili nygusom z wiejskiej "mniętknie" rura i dla złagodzenia nastrojów coś tam zawsze dadzą a i sporo naobiecują. A wędkarze co?, było coś kiedyś takiego?, czy mnie umkło 😄.

Jakby nie patrzeć to wędkarz ma, przynajmniej powinien mieć sporo wolnego czasu bo przecież jakoś na te ryby chodzi/jeździ. Może czas się skrzyknąć, kilkaset ludków i zrobić jakąś pikietę (w razie czego mam stare opony), na transparenty wrzucić napisy o tym pogonieniu rybaków z wód PZW i coś się w końcu uda.

A może się nie opłaca i dobrze jest jak jest lub co gorsza tych co widzą problemy w PZW jest tylko marginalna ilość 🤔, bo nie wierzę że jeszcze nikt na to nie wpadł i niczego nie zrobił, czy tam zrobić nie chciał.

PS: od razu dementuję, nie odlatuję i pisząc to niczym nie jestem napizgany. Tak sobie oglądam teraz tefałen dwadzieścia cztery i widzę jadące ciągniki.
AR
11.02.2015 19:13 · Odpowiedź #62514

Wiecie co Wam powiem, że obserwując inne grupy w jakiś sposób powiązane, to u "nich" jakoś można się zebrać i wspólnie o coś zawalczyć. O co mi chodzi, o strajki 😄. Dlaczego my wędkarze nie zbierzemy się w kupę i nie pojedziemy gdzieś czegoś zablokować, spalić jakieś opony, pokrzyczeć jakieś ładne hasła czy w końcu dla sportu porzucać trochę kamieniami wybijając kilka szyb - ja się pytam dlaczego. Teraz w TV głośno o rolnikach że jadą traktorkami stolicę blokować. Górnicy już dłuższy czas strajkują, wcześniej były i pielęgniarki, nauczyciele, taksówkarze a nawet jakieś tam "dżendery" czy jasny uj wie co to było. Zbiorą się, zapakują w autobusy, pociągi czy tam ciągniki, pojadą gdzieś pod urząd, ministerstwo czy też zablokują drogę krajową i po niedługiej chwili nygusom z wiejskiej "mniętknie" rura i dla złagodzenia nastrojów coś tam zawsze dadzą a i sporo naobiecują. A wędkarze co?, było coś kiedyś takiego?, czy mnie umkło 😄.

Jakby nie patrzeć to wędkarz ma, przynajmniej powinien mieć sporo wolnego czasu bo przecież jakoś na te ryby chodzi/jeździ. Może czas się skrzyknąć, kilkaset ludków i zrobić jakąś pikietę (w razie czego mam stare opony), na transparenty wrzucić napisy o tym pogonieniu rybaków z wód PZW i coś się w końcu uda.

A może się nie opłaca i dobrze jest jak jest lub co gorsza tych co widzą problemy w PZW jest tylko marginalna ilość 🤔, bo nie wierzę że jeszcze nikt na to nie wpadł i niczego nie zrobił, czy tam zrobić nie chciał.

PS: od razu dementuję, nie odlatuję i pisząc to niczym nie jestem napizgany. Tak sobie oglądam teraz tefałen dwadzieścia cztery i widzę jadące ciągniki.

Pójdzie paru chłopaków ze Shrapa i parunastu z Jerkbaita. Zmieszczą wszystkich do jednej, góra dwóch policyjnych suk :)

Polityka wpisuje się w to, czego oczekuje 99% wędkarzy, więc kto ma palić te opony?
PO
11.02.2015 19:25 · Odpowiedź #62515
Chciałbym to zobaczyć, pikietujących wędkarzy przed Twardą 😄😄😄. Byłby to chyba ewenement na skalę światową, bynajmniej nigdy nie słyszałem nigdy o podobnej akcji wśród wędkujących. Ale czuję, że mogłaby taka akcją coś zmienić jak włodarze OM poczuli by dym koło dupy. Zbieraj Marcin członków OM i działajcie, pognajcie tą postkomunę z Twardej. 😄😄😄😄😄
PR
11.02.2015 20:36 · Odpowiedź #62516
Hehe jaja! A i drogę mozna by zblokować łódkami na przyczepkach :)
MN
11.02.2015 21:33 · Odpowiedź #62521
Ja nie zamierzam niczego organizować, są chyba bardziej zaangażowane osoby ;).
Ciekawi mnie tylko czy tego typu akcja coś by dała, i czy kiedyś coś takiego było, bo nie oszukujmy się ale petycjami cyfrowymi czy nawet tradycyjnymi analogowymi szczerze wątpię by dało radę coś większego zdziałać.

Z nami wędkarzami jest tak że naprawdę dużo gadamy 😄, z jakimkolwiek wędkarzem jak rozmawiam to temat że albo za drogo, albo za mało ryb - i nikt jeszcze nic z tym nie zrobił. Może kiedyś będzie zbyt drogo albo już zbyt mało rybnie i wtedy coś się wydarzy.

Na chwilę obecną patrzę uważnie na rolników 😂. Zobaczymy co oni wywalczą, może jakieś dopłaty do dopłat, albo chociaż większy rabat na upuście za paliwo ;).
MN
@michaln (edytowany 11 lat temu)
12.02.2015 06:30 · Odpowiedź #62523
Jak by co, to idę z Wami!
PM
12.02.2015 09:15 · Odpowiedź #62524
Powiedzcie tylko gdzie i kiedy 😄
@Paweł (edytowany 11 lat temu)
12.02.2015 09:24 · Odpowiedź #62525
To by się społeczeństwo uśmiało😜

Ryb złapać nie mogo to protestujo...🤪😄🎉

Sie nauczta łapać i przestańta protestować😄🎉
UY
@urasenty (edytowany 11 lat temu)
13.02.2015 07:37 · Odpowiedź #62528
W ostatnim czasie odbyły się dwie pikiety,jedna w Olsztynie,druga w Orzyszu. Protestowali wedkarze,miejscowi przedsiębiorcy z branży hotelarskiej. Blokowli ulice itp.Walczyli o zaprzestanie odłowów siecowych. Czy coś wywalczyli nie wiem,dodam że zebrało się ponad 200osób.

ps. Z drugiej strony z 600tys wedkarzy nie można zebrać większej grupy i coś zawalczyć :bezradny:
MK
14.02.2015 08:51 · Odpowiedź #62534
Ja poszedłbym :)
PO
14.02.2015 15:40 · Odpowiedź #62545
Michał u nas w okręgu jest dobrze, na co nam protesty ostatnio na zebraniu sprawozdawczym nawet usłyszałem stwierdzenie, żeby już nie zarybiać za dużo rybów w wodach.
SA
14.02.2015 19:07 · Odpowiedź #62551
żeby już nie zarybiać za dużo rybów w wodach.

Bo wypuszczata 😜

bysior
14.02.2015 19:23 · Odpowiedź #62552
Najpierw wędkarze będą opony palić, Ci bardziej ekologiczni jedynie popatrzą :P że im rybacy ryby wyławiają, a potem rybacy przyjdą że im wędkarze chleba od mordy zabierają. Może zagłosujmy w wyborach na ogórka, muchy też podejmowały różne decyzje ;)

A na koniec przyjdą wędkarze na spółę z rybakami znad morza. Wtedy i my się możemy dołączyć. Ulice samochodami poblokować, Wisłę łódkami (choć co to tam pływa po tej Wiśle w wwie). Potem coś spalić, choć na chwilę obecną to i tak ktoś most podpalił. Było by śmiesznie. A zwłaszcza że Bronek też wędkuje (ale zabija płotki z Mazur).

Proponuję Ku Klux Fishing Clan założyć, kupić ciuchy i pochodnie i ogień :D :D :D No może jeszcze parę dronów :)

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.

Strona 10 z 10
Następna →