Potwierdzam: w tym roku nie będzie żadnych porozumień OM z innymi okręgami.
Ku*wa jak mnie te pier**lone PZW wku*wia, dopiero co uciekłem do OC i znów muszę wracać do zasranego OM.
:beczy::beczy::beczy:
Rozumiem, że skoro przeniosłeś się do OC, to łowisz głównie na wodach OC. A skoro tak, to kto Ci każe się teraz przenosić do OM, jeśli OM tak Ci śmierdzi? Łów dalej na wodach okręgu, do którego opłacasz składki - proste. 😜
Chyba, że przeniosłeś się do OC, a łowisz głównie na wodach OM - może tak jest i stąd Twoja złość? Jeśli tak, to nieładnie eksploatować wody, na które nie dajesz kaski. ☝️
A tak poważniej, to skoro zdecydowałeś się na taką formę protestu (bez sensu moim zdaniem, jeśli łowisz na wodach OM, to trzeba było znaleźć koło w OM, które funkcjonuje normalnie - uwierz, są takie - i wspierać to koło swoją składką, a jeszcze lepiej działalnością), to ponoś teraz tego konsekwencje.
Z resztą nie musisz się przenosić z OC, możesz tam opłacić pełne składki, a w OM tylko dodatkowo zapłacić składkę za wędkowanie.
Ja jednak uważam, że powinno się płacić, tak gdzie się łowi, bo tylko wtedy jakakolwiek część Twoich pieniędzy ma szanse wspomóc wody, na których łowisz. A w OM, oczywiście są koła (te największe) - postsocjalistyczne betony (które wędkarzy mają w d*** a kasa idzie na wygody działaczy), ale są też koła, które działają na rzecz ochrony wód, ryb i wędkarstwa takim, jakim ono powinno być. I takie koła trzeba wspierać środkami i swoją osobą, jeśli w przyszłości chcesz mieć jeszcze co łowić.