Wieści znad Narwi 2012

Wieści znad Narwi 2012

Forum Wędkarskie · Sezon wędkarski 2012

Wieści znad Narwi 2012

Sezon wędkarski 2012

Odpowiedzi

851 odpowiedzi · 685,308 wyświetleń

Idź do ostatniej odpowiedzi
bysior
20.01.2012 21:24 · Odpowiedź #28034
Jeśli chodzi o Pułtuską Narew zerknijcie tutaj: http://shrap-drakers.pl/forum/thread-1814-post-44299.html
KF
21.01.2012 01:29 · Odpowiedź #28038
szkoda właśnie, że wszyscy widzą, wiedzą a nikt nie reaguje... telefony są na mojej stronie http://www.naspinning.pl/telefony-alarmowe/

niestety stan osobowy jest bardzo niski i akurat tego dnia PSR był w Wyszkowie...

a szkoda że przez kilka godzin nikt nie zadzwonił wcześniej do PSR, dopiero ja zadzwoniłem jak dostałem informację że ktoś łowi z łódki... może to nie będzie dla większości przyjemne... mądrzyć się każdy potrafi ale jak co do czego to nie ma odważnego...
KZ
21.01.2012 07:32 · Odpowiedź #28041

szkoda właśnie, że wszyscy widzą, wiedzą a nikt nie reaguje... telefony są na mojej stronie http://www.naspinning.pl/telefony-alarmowe/

niestety stan osobowy jest bardzo niski i akurat tego dnia PSR był w Wyszkowie...

a szkoda że przez kilka godzin nikt nie zadzwonił wcześniej do PSR, dopiero ja zadzwoniłem jak dostałem informację że ktoś łowi z łódki... może to nie będzie dla większości przyjemne... mądrzyć się każdy potrafi ale jak co do czego to nie ma odważnego...

Krzysiu i tak właśnie jest prawie wszędzie w każdym okręgu- smutna to prawda:bezradny:
SS
23.01.2012 06:58 · Odpowiedź #28161
Witam.W ujściu Węgierki do Orzyca była przez kilka lat taka sama sytuacja jak u was na kanałku.Na walnym zebraniu w tamtym roku podjęto uchwałę o zrobieniu tam zakazu wędkowania.Została wysłana do okręgu mazowieckiego.Takie pismo wysłało również koło z Makowa Mazowieckiego.Wiem że okręg musiał to dalej wysłać tylko nie wiem czy do ministra czy do wojewody.I tak wspólnymi siłami udało się zrobić zakaz jako ze tam jest zimowisko. Może i Wy spróbujcie.Najlepiej jak by do sprawy przyłączyło się jak najwięcej kół wędkarskich z waszego rejonu.
KF
23.01.2012 11:39 · Odpowiedź #28170

Witam.W ujściu Węgierki do Orzyca była przez kilka lat taka sama sytuacja jak u was na kanałku.Na walnym zebraniu w tamtym roku podjęto uchwałę o zrobieniu tam zakazu wędkowania.Została wysłana do okręgu mazowieckiego.Takie pismo wysłało również koło z Makowa Mazowieckiego.Wiem że okręg musiał to dalej wysłać tylko nie wiem czy do ministra czy do wojewody.I tak wspólnymi siłami udało się zrobić zakaz jako ze tam jest zimowisko. Może i Wy spróbujcie.Najlepiej jak by do sprawy przyłączyło się jak najwięcej kół wędkarskich z waszego rejonu.

tylko u nas jest jeden problem... 99% naszych wędkarzy nie chce tego zakazu... łącznie z zarządem Koła
MN
23.01.2012 12:59 · Odpowiedź #28176

tylko u nas jest jeden problem... 99% naszych wędkarzy nie chce tego zakazu... łącznie z zarządem Koła

Zarząd koła, który pewnie też tam poławia :oczko:.
Dziś byłem i wędkujący przenieśli się na keje i główkę koło PZW.
CR
23.01.2012 11:42 · Odpowiedź #28171
Tyle Narwiaków..I nic zrobić nie można..?
MJ
@moczykij (edytowany 14 lat temu)
23.01.2012 15:36 · Odpowiedź #28186

Tyle Narwiaków..I nic zrobić nie można..?

W takiej sytuacji potrzeba Narwańca a nie Narwiaka :bezradny: Miejscowemu jest ciężko żyć w zgodzie z miejscowo społecznością i jednocześnie zwalczać ich wieloletnie przyzwyczajenia związane z pozyskiwaniem rybiego mięsa :bezradny:
KO
23.01.2012 18:32 · Odpowiedź #28210

W takiej sytuacji potrzeba Narwańca a nie Narwiaka :bezradny: Miejscowemu jest ciężko żyć w zgodzie z miejscowo społecznością i jednocześnie zwalczać ich wieloletnie przyzwyczajenia związane z pozyskiwaniem rybiego mięsa :bezradny:

To prawda to poważny dylemat.

bysior
29.01.2012 15:23 · Odpowiedź #28538
W sobotę miałem chwilę na krótką wycieczkę nad Ksieżniczkę 🎉 Iście zimowy klimat panuje już nad wodą :)

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
MJ
29.01.2012 15:40 · Odpowiedź #28543
Narew praktycznie " stoi " :bezradny:

Oby do wiosny 😄
29.01.2012 16:30 · Odpowiedź #28552
Jak widzę - nie tylko ja nie mogłem wytrzymać w domu w tak piękną pogodę...🎉
I tego nam własnie trzeba - wieści znad wody, fajnych fotek...
A to, że do wiosny jeszcze daleko, to trudno...
Jak co roku damy radę🎉
MN
29.01.2012 18:31 · Odpowiedź #28560
Bysior, dziś od mostu "bujanego" do chyba Wyszkowskiego, nie wiem dokładnie bo było ciemno i nie widać, Narew jest czyściutka. Rzeka stanęła gdzieś powyżej mostu dla pieszych i jest w okolicach przystani czysto od kry, same łabędzie i kaczki które są bardzo wygłodniałe. Byłam standardowo z Martą na przystani zjeść kurczaka po chińsku z kuchni wietnamskiej w panierce a'la KFC z chipsów 🤔 i kaczkom bardzo posmakował ryż - śmiechy śmiechami ale ptactwo wygłodniałe i zmarznięte. Tu mam taki apel jak kto ma kawałek nawet chleba niech podrzuci to ptactwu bo one teraz mocno tego potrzebują. Ja już gołębiom pod blokiem wywaliłem ponad 70kg pszenicy przez niecały tydzień a mrozy mają nie odpuszczać.

Wracając do wody i ryb to miałem zajechać nad Gnojno ale jechałem odwrotnie niż zawsze i zawitałem na żwirowni w Osieku. Zbiornik mniejszy niż Gnojno i niepołączony z rzeką ale latać się da po nim na luzie.

PS: też miałem aparat, z tym że leżał on w bagażniku od piątku i nawet enelopy nie dały rady i zdjęć nie ma :uoeee:.
bysior
30.01.2012 08:42 · Odpowiedź #28575
Aż jeść mi się zachciało po tej wzmiance o kurczaku :D Nieco się zdziwiłem ilością kry na wodzie, ale to bardzo dobrze, że rzeka robi się nie dostępna, to chociaż ryby odpoczną od tych pseudo spławikowców...

Co do ptactwa to jakoś nie zauważyłem za mocno, bo szedłem od drugiej strony, ale chyba ptactwo w Pułtusku ma raczej dobrze, bo bardzo dużo ludzi przychodzi z chlebem... szkoda że w większości tylko w weekendy przy okazji spacerów, ale lepsze to niż nic.

Ja pocieszam się tym, że w środę jest już pierwszy luty a potem to już z górki :D
MN
30.01.2012 10:23 · Odpowiedź #28578

Aż jeść mi się zachciało po tej wzmiance o kurczaku :D Nieco się zdziwiłem ilością kry na wodzie, ale to bardzo dobrze, że rzeka robi się nie dostępna, to chociaż ryby odpoczną od tych pseudo spławikowców...

Co do ptactwa to jakoś nie zauważyłem za mocno, bo szedłem od drugiej strony, ale chyba ptactwo w Pułtusku ma raczej dobrze, bo bardzo dużo ludzi przychodzi z chlebem... szkoda że w większości tylko w weekendy przy okazji spacerów, ale lepsze to niż nic.

Ja pocieszam się tym, że w środę jest już pierwszy luty a potem to już z górki :D

No ale ja pisałem wczoraj że kry nie ma. Płynie czyściutka woda od mostu dla pieszych w dół - a ile w dół nie wiem bo ciemno było, tak więc Narew, kra stanęła przed mostem dlatego w okolicach przystani jest czysta woda na której "wędkarze" mogą łowić. Teraz Ty mi przypomniałeś o kurczaku i zaraz chyba znów pojadę bo naprawdę bardzo smaczne jedzenie i przy okazji zobaczę co słychać nad wodą. Czuję jednak że przy główce koło wylotu kanałku będą stali na lodzie.
O ptactwie chodziło mi ogólnie, nie tylko o kaczki i łabędzie na przystani, lecz o wszystkie które zimują u nas. Tak jak całym rokiem wróbli prawie nie widać tak wczoraj będąc u siebie na wsi widziałem ich całe stada. Sujki z zasady płochliwe wczoraj praktycznie jadły z ręki. Jedzenie, jedzeniem ale z piciem mają problem bo wszystko pozamarzane a nie każdy ptak poleci nad rzekę. Teraz też można będzie pooglądać jak gołębie pływają, tak tak dobrze napisałem i w tym roku już widziałem jak pomiędzy krami na wodzie lądowały gołębie i piły wodę, po czym podrywały się z lustra i leciały pod most - wygląda to co najmniej ..... dziwnie.

Z Gnojna też mam pierwsze wieści, kilkanaście okonków do 20cm, znaczy największy miał 20cm reszta w przedziale 12-18cm i jeden 30cm szczupaczek.
MJ
15.02.2012 11:55 · Odpowiedź #29500
Wiosny nadal nie widać :bezradny: ;(

Grubość lodu w okolicach 40 cm " śmiało " można spacerować ...

MJ
17.02.2012 12:19 · Odpowiedź #29606
Jak ostatnio pisałem że po Narwi " śmiało " można spacerować ... Nie myślałem że są tacy którzy odważą się jeździć ciągnikiem :boisie:

Korzystając z okazji i łatwego dostępu 😏 Podwyższyłem sobie komfort łowienia :D

Nie byłem chyba jedyną osobą którą ten konar wnerwiał 😄
Praktycznie uciekając przed śnieżycą do domu , zobaczyłem coś takiego

Wiosna idzie 😊 🎵 ( Chciało by się , żeby to była oznaka wiosny 😄😄😄 )
W7
17.02.2012 16:33 · Odpowiedź #29615
Kiedyś spotkałem nad Narwią podobnego Wilczura - ale to tak BTW

Moczykij - ty mi daj znac jak juz żurawie zobaczysz/usłyszysz. To dla mnie osobiście zawsze pewny i nieomylny znak że Wiosna juz tuż tuż 😎
bysior
28.02.2012 17:10 · Odpowiedź #30030
Kilka zdjęć znad pułtuskiej Księżniczki 🎉

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
MK
@morouk (edytowany 14 lat temu)
28.02.2012 17:46 · Odpowiedź #30034
Bysior pięknie, pięknie nad tą Narwią. Tak liczne stadko kaczek pobudza wyobraźnię każdego kto kręci muchy ... Tyle materiału na muszki ... Fiu fiu ... Nie chodzisz moze czasem z chlebem na dokarmianie tych kaczuszek Tomek...? Jeśli tak, to na pewno Ci już ufają i podchodzą bliziutko ... ;)

A więc z kupra są świetne piórka do suchych much, a ze skrzydeł - do skrzydełek mokrych much. Tylko nie wyskub ich za bardzo, bo zimno jeszcze i zamarzłyby bidule... I zabrakłoby materiału w przyszłym roku ;)

Z łabędzi się raczej nic nie kręci ;)

:D :D
bysior
28.02.2012 20:02 · Odpowiedź #30045

(..) Nie chodzisz moze czasem z chlebem na dokarmianie tych kaczuszek Tomek...? (..)

Michał zawsze chodzę z chlebem - dzisiaj bez, co mam zamiar nadrobić jutro - bo te zwierzaki od wielu lat zimują tu i grzech im nie przynieść czegoś. Zwłaszcza że łabędzie, poza tym jednym, jedzą delikatnie z ręki :)

Ps. Śmiejcie się, śmiejcie! :)
GS
28.02.2012 18:26 · Odpowiedź #30039

Kilka zdjęć znad pułtuskiej Księżniczki 🎉

Bysior czyżbyś przestraszył się bana za zdradę 😄😄😄 czy że się księżniczka obrazi i już nie obdaruje Cię jakąś piękną smoczycą 😄😄😄😄

MJ
28.02.2012 18:18 · Odpowiedź #30038
I gdzie tu sprawiedliwość U mnie Księżniczka skuta lodem :beczy: a feederki już czekają na wiosenne płocie , jazie itp.
MJ
28.02.2012 18:30 · Odpowiedź #30040
😄😄😄😄😄 Naczelny zaraz po powrocie popędził błagać Księżniczkie o wybaczenie 😄😄😄😄
BK
28.02.2012 18:44 · Odpowiedź #30041
Piękna już Narew 😄 a Bysior pobiegł po rozgrzeszenie co chyba jest normalne :dokuczacz:
W7
28.02.2012 19:52 · Odpowiedź #30043
Teraz to juz za późno 😜😜 Żadnego sandacza w tym roku nie będzie 😜😜

To żeś se Pan narobił 😜😜😜 😄😄
R4
03.03.2012 16:53 · Odpowiedź #30201
U nas już wiosennie. Szkoda, że nie zabrałem wędki bo można juz normalnie łowić:).

A tu byly kiedyś fajne wiosenne miejscówki.

DSC02892_zmniejszacz-pl_46371.jpg
DSC02900_zmniejszacz-pl_657399.jpg
DSC02905_zmniejszacz-pl_580157.jpg
DSC02907_zmniejszacz-pl_814405.jpg
DSC02909_zmniejszacz-pl_464257.jpg
DSC02894_zmniejszacz-pl_535362.jpg
DSC02897_zmniejszacz-pl_529215.jpg
MJ
03.03.2012 17:03 · Odpowiedź #30202
To jakiś żart ? Na jakim odcinku Narew tak wygląda ? U mnie jeszcze skuta lodem ;( ;( ;(
W7
03.03.2012 17:09 · Odpowiedź #30204
Moczykij, nie bój nic. Mam potwierdzone info że gęgawy już lecą w Twoje strony. Wiosenka się zbliża więc i Narew lada moment puści podtapiając zapewne troszkę BYsiorowe rejony ;)
MJ
03.03.2012 17:14 · Odpowiedź #30206

Moczykij, nie bój nic. Mam potwierdzone info że gęgawy już lecą w Twoje strony. Wiosenka się zbliża więc i Narew lada moment puści podtapiając zapewne troszkę BYsiorowe rejony ;)

Gęsi dziś widziałem 😊 ale ostatnio ktoś pisał że dopiero na widok Żurawi można się cieszyć 😄😄😄 czy jakoś tak ...😄
BR
03.03.2012 17:10 · Odpowiedź #30205
Rysiu pięknie 🎉

Zaloguj się aby dodać odpowiedź.