Głupio, niegłupio, ja uważam, że warto pisać o okolicznościach połowu i miejscu, bo to bezcenna wiedza dla wszystkich userów, zwłaszcza tych, którzy np. planują rozpocząć dopiero swoją przygodę z jazio - kleniami :)
Wieści znad Narwi 2012
Sezon wędkarski 2012
Nawigacja
👏 👏 mały ale cieszy ciebie i nas że już tuż tuż 👏 👏
Brawo Rysiu...czy to czasem nie pierwsza rybka nizinna z rzeki na S.D?
Gratulacje za pierwszą rybkę sezonu 👏
Morouk dobrze napisał że warto czasami coś napisać o miejscu bo i dla mnie to zawsze łyk wiedzy.
Morouk dobrze napisał że warto czasami coś napisać o miejscu bo i dla mnie to zawsze łyk wiedzy.
Byłem dziś na spacerku ze spinem nad Księżniczką 😄 Kontaktu z rybami nie było :bezradny:
W Strudzę też nie widziałem rybek 😄
Pogoda super 🎵
W Strudzę też nie widziałem rybek 😄
Pogoda super 🎵
R4
21.03.2012 16:54 · Odpowiedź #31132
Gdybym jadł ryby powiedziałbym, że dziś brał rozmiar konsumpcyjny:). Chyba już się zaczęło na całego. Jeden z dzisiejszych trzech🎉
Ale ładne kolorki coraz bardziej podoba mi się ta rybka
Zobaczyłem jazia z Narwi i od razu mam precyzyjny plan na jutro 😄😄😄
Piękny jaź, brawo Robert za śliczną rybkę 👏
Napisz coś o okolicznościach połowu jak to nie tajemnica 😄
Napisz coś o okolicznościach połowu jak to nie tajemnica 😄
Rysiek jak zwykle w czołówce peletonu 🎉
Pięknie łowisz kolego 😛
Pięknie łowisz kolego 😛
No ciśnienie wędkarskie będzie już tylko rosło! Piękna rybka, gratulacje @robert 👏
3-0.gratki, Robert.👍
I to, w pierwszy dzień wiosny.
I to, w pierwszy dzień wiosny.
Brawo Robert. Pewnie byłęś na wiosennych wagarach ;) - piękna ryba !!! 👏👏👏
piękna rybka 👏 gratulację
i przyłączę się do pytania o okoliczności połowu 😜
i przyłączę się do pytania o okoliczności połowu 😜
R4
22.03.2012 07:00 · Odpowiedź #31162
Trudno mi pisać cokolwiek o jaziach bo ja ich poprostu nie umiem łowić:bezradny:. Świadomie łowię je tylko teraz, wczesną wiosną, w okresie przed tarłem. Na Narwi okres takich intensywnych brań trwa zazwyczaj tydzień, potem jak dla mnie ryby te znikają z rzeki i trafiają sie sporadycznie przy polowaniu na klenie. Miejscówki to przede wszystkim napływy różnorakich wypłyceń, prostki z dość szybkim nurtem, okolice zalanych traw czyli miejsca w bezpośredniej bliskości przyszłych tarlisk. Głębokość nie powinna przekraczać 1,5 m. Przynęta nie ma większego znaczenia, ma tylko dobrze pracować. Ja łowie głownie na woblery Lipińskiego ale jeszcze z tych starszych produkcji (obecnie sprzedawana woblery nie przedstawiają dla mnie żadnej wartości). Po ubiegłorocznych nie dokońca zadowalających próbach z plecionką wróciłem znowu do żyłek, ich duża rozciągliwość jest jednak dużym plusem. To chyba na tyle jeśli chodzi o wiosenne jazie, teraz trzeba sie tylko spieszyć bo jak niespodziewanie sie zaczęło tak i niespodziewanie sie skończy:).
👏 Ładna ryba rozmiarowo i pięknie ubarwiona.Niestety wiślane nie są takie krasne :bezradny:
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.