...Chyba nawet ja to pisałem 😄😄 No, ale gęsi są pierwsze, niedługo potem żurawie więc głowa do góry 😎
Wieści znad Narwi 2012
Sezon wędkarski 2012
Nawigacja
Kilka zdjęć powoli wiosennej Narwi na wysokości 63 kilometra - czas powoli zacząć biegać za jaziami do konkursu Bonito 📷
Narew w Nowym Dworze, a dokładnie port w Kazuniu
Jak na parkingu przed supermarketem
Wozik Widziałem dziś Żurawia ( sztuk raz ) 😊 😊 😊
Pogoda - BAJKA !!!
Pogoda - BAJKA !!!
No Moczykij - na taką informacę od Ciebie czekałem !!!! Dziękuję :kwiatek:
Czas zacząć szykować sprzęt .............................. fotograficzny 😄 ;););)
Czas zacząć szykować sprzęt .............................. fotograficzny 😄 ;););)
Narew w Nowym Dworze, a dokładnie port w Kazuniu
Ja pierniczę, ale jazda!
Smutna jazda:zly:!
odnośnie tego Kazunia
byłem wczoraj rano zobaczyć co tam łapią ( około 06 :00)
2 gości już miało tak na oko po ok 30 ryb - jaź,leszcz,okoń,płoć i wydaje mi się że kilka kleni w wiadrze też było
taka rzeź jest tam podobno od wtorku , chociaż w buchcie powyżej NDM wcale lepiej to nie wygląda
byłem wczoraj rano zobaczyć co tam łapią ( około 06 :00)
2 gości już miało tak na oko po ok 30 ryb - jaź,leszcz,okoń,płoć i wydaje mi się że kilka kleni w wiadrze też było
taka rzeź jest tam podobno od wtorku , chociaż w buchcie powyżej NDM wcale lepiej to nie wygląda
Niestety w tym porcie jest tak co roku :( dla mnie powinni zakazać tam łowienia i zrobić zimowisko, jak tylko idzie wieksza woda wchodzi tam masa ryby i tak dobrze że bodaj od 4 lat jest tam całkowity zakaz połowu na spinning i blaszkę podlodową bo wcześniej co tam się działo wykraczało poza ludzkie pojęcie,
w biały dzień dziesiątki osób wyszarpywały steki kilo ryby na lód :(
Zdjęcia ze spaceru w zeszłym roku, w tym sobie tego oszczędziłem
Niestety w tym porcie jest tak co roku :( dla mnie powinni zakazać tam łowienia i zrobić zimowisko, jak tylko idzie wieksza woda wchodzi tam masa ryby i tak dobrze że bodaj od 4 lat jest tam całkowity zakaz połowu na spinning i blaszkę podlodową bo wcześniej co tam się działo wykraczało poza ludzkie pojęcie,
Byłam tam rok temu w marcu i dokładnie taki widok zastałam 😲 😲 😲
Po brzegach była woda a Ci wędkarze siedzieli na resztkach lodu jeden na drugim ...
🤪🤪 🤪 🤪🤪 Szok !!! Dla mnie 3 to już za duży tłok ...
Widziałem Narew i już mi tęskno.
Na Warmii zaobserwowałem dwa Żurawie 🎉
Na Warmii zaobserwowałem dwa Żurawie 🎉
Nie wiem jak można łowić w takich warunkach, u mnie żeby uzyskać tyle wędkarzy to pewnie cała gmina musiała by się zejść, a może i powiat.😛 Byłem kilka razy na lodzie w tym roku, i za każdym razem tak wychodziło, że spotykałem- max dwie- trzy osoby, albo i nikogo.
Obłęd jakiś ... Czy to jeszcze jest wędkarstwo ...? Czy to jakiś dziki pęd za ... no właśnie za czym ...? Miąchem? Odpadam ...
Może przesłać kilka takich fotem do WŚ? Zainteresować ich tą sprawą. Już kilka razy udało się im wywalczyć zakazy wędkowania w podobnych miejscach, moze i tym razem by się udało.
Może przesłać kilka takich fotem do WŚ? Zainteresować ich tą sprawą. Już kilka razy udało się im wywalczyć zakazy wędkowania w podobnych miejscach, moze i tym razem by się udało.
Obłęd jakiś ... Czy to jeszcze jest wędkarstwo ...? Czy to jakiś dziki pęd za ... no właśnie za czym ...? Miąchem? Odpadam ...
No wędkarstwo to na bank nie jest, gdzie tu cisza, spokój i kontakt z przyrodą, jest za to picie wódy, beretowanie wszystkiego co przejdzie przez dziurę i zaopatrywanie w ryby połowy emerytów z Nowego Dwóru za parę groszy.
Ja zgłaszałem to na zebraniu mojego koła w zeszłym roku i niestety zostałem wyśmiany, za małą mam siłę przebicia jak widać :( smutne to i przykre ze większość wędkarzy w naszym kraju nadal postrzega to hobby tylko jako sposób zaopatrywania się w białko. Z czasem dojdzie do wymiany pokoleniowej, mam nadzieje że jakieś ryby zostaną do tego czasu.
Ciekawe czy była tam kontrola i sprawdzanie wypełnionego rejestru ? 🤔
No i jak wygląda kwestia zachowania odległości pomiędzy wędkującymi minimum 10 m?!?! Oj potrzepałby mandatami! Kilka kontroli i od razu by się uluźniło!
Korzystając z wolnego dnia poszedłem z lekkim spinem przywitać się z rzeką....
R4
10.03.2012 13:44 · Odpowiedź #30550
Narazie mały, ale cieszy bo pierwszy w tym roku:)
No gratulacje 👏 Na co łyknął?
Gratulacje 👏👏👏👏
Też dziś miałem w planie atak na Księżniczkie ale deszcz pokrzyżował mi plany ...
No Robert, to napisz trochę o okolicznościach połowu! Pierwsze w sezonie cieszą podwójnie!
R4
10.03.2012 14:42 · Odpowiedź #30555
Trochę głupio pisać o okolicznościach połowu taaaaakiej ryby ale niech bedzie:D. Miejscówka dość klasyczna jak na wiosne: granica spokojnej wody i silnego nurtu, głebokość koło 2 metrów.Wobler prowadzony bardzo wolno, przy dnie. Miałem tam jeszcze jedno brania ale nawet nie zaciąłem. Woda niska jak na tę porę roku ale lodowata, choc w neoprenach spokojnie można chodzić. Myśle, że potrzeba jeszcze kilku dni z dodatnią, całodobową temperaturą i zacznie się na całego😏.
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.