widzisz malczu. opłaciło się wyjść. 👏👏👏
Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
Nawigacja
Jeszcze troche pokręci jak będzie dbał o niego:) Potem najwyżej w gablotke i dla prawnuków będziesz snuł opowiesci ile to ryb wyciągnął;)
Gratki za bolusia,jak widacć lepiej machać wedą niż kisić się przed TV👏
Gratki za bolusia,jak widacć lepiej machać wedą niż kisić się przed TV👏
No i brawo 👏 Z takiej wody każda ryba cieszy.
Wygląda na to, że na przyszły weekend woda już będzie "do łowienia".
A cholera wie :nerwus: od piątku intensywne burze na Mazowszu.
Ale chyba burze/opady występujące na Mazowszu raczej wpływu na poziom wody w Wiśle nie mają.
Przynajmniej ja przez tyle lat tego nie zauważyłem. No chyba, że zacznie również walić na południu, wtedy to zmienia postać rzeczy.
Przynajmniej ja przez tyle lat tego nie zauważyłem. No chyba, że zacznie również walić na południu, wtedy to zmienia postać rzeczy.
Ale chyba burze/opady występujące na Mazowszu raczej wpływu na poziom wody w Wiśle nie mają.
Dokładnie - burze/opady na Mazowszu istotnie na poziom Wisły nie wpłyną. Co innego jeśli zacznie ostro padać w górach - ale to i tak kilka dni zanim woda dopłynie do nas, więc o poziom Wisły na weekend raczej nie ma się co martwić.
Pewnie ma to związek z procentem wody, która trafia do wód powierzchniowych. U nas tylko ułamek trafia do rzeki, reszta wsiąka w ziemię. W górach ten procent jest znacznie wyższy. Pewnie w necie można coś na ten temat znaleźć, gdyby ktoś był zainteresowany.
Panowie u mnie woda opadła mocno i grzeje jak pieron,Chyba z 50stopni jest.Jak tak będzie grzało parę dni to deszcz nic nie wskóra,chyba że będzie ciupać tydzień.Woda teraz będzie piękna i w sam raz przez cały sezon-powiadam wam.😄
Dziś na wodowskazie w W-wie 355cm. Prognoza na kolejne 3 dni 310cm, 280cm, 270cm.
W górze rzeki też woda opada, więc na weekend będzie jeszcze kilka cm niżej.
W górze rzeki też woda opada, więc na weekend będzie jeszcze kilka cm niżej.
Sajdol gratulacje --> dobre rozpoczęcie dnia👏 co mu zasmakowało?
Ja wczoraj wieczorem zrobiłem rowerowy rekonesans miejscówek na opadającej wodzie....i cisza....trzy różne miejscówki: burta, opaska, główka i ani śladu bolka -->martwota:bezradny:
Sajdol rano coś grasowało?
Ja wczoraj wieczorem zrobiłem rowerowy rekonesans miejscówek na opadającej wodzie....i cisza....trzy różne miejscówki: burta, opaska, główka i ani śladu bolka -->martwota:bezradny:
Sajdol rano coś grasowało?
dzięki malczu. połakomił się na fafika.
Nad wodę dojechałem przed świtem, bolka nie było widać. widziałem kilka ataków kleniojazi w zalanych trawach i sporo leszczy przy powierzchni udawających rekiny 😄
Widać, że woda bardzo szybko opada i w końcu będzie można połowić a ja na nieszczęście musze na tydzień wyjechać. ;(
Nad wodę dojechałem przed świtem, bolka nie było widać. widziałem kilka ataków kleniojazi w zalanych trawach i sporo leszczy przy powierzchni udawających rekiny 😄
Widać, że woda bardzo szybko opada i w końcu będzie można połowić a ja na nieszczęście musze na tydzień wyjechać. ;(
Gratulując porannego połowu👏 łączę się z Tobą w bólu z powodu tygodniowego wyjazdu😄 Czy najbliższe dni będą łowne - nie wiadomo, ale na pewno fajnie będzie polatać po równowiernie opadającej, klarującej się wodzie:). Bo już czas na bolenia klasycznie, z warkocza, wszak zaraz lato się zaczyna🎉
Witam Wszystkich.
Dołączam do grona wiślanych wyjadaczy spinningowych 😏
Biegamy razem z sajdolem po wiślanych główkach i szukamy cwaniaków co by ich przechytrzyć😂
Na początek wczorajszy bolek 73cm.
Dołączam do grona wiślanych wyjadaczy spinningowych 😏
Biegamy razem z sajdolem po wiślanych główkach i szukamy cwaniaków co by ich przechytrzyć😂
Na początek wczorajszy bolek 73cm.
byłem, widziałem, ładny odjazd zrobił. Gratulacje się należą👏, oby takich jak najwięcej.
USX gratulacje fajny rapiszon👏 Ja do soboty uziemiony zero rybek;:bezradny:,ale już niedługo urlop :😏
Dzisiaj przy testach i ustawianiu Raptorów.Parę Boleni w rozmiarze 65 z plusem.Jedno branie było dość widowiskowe bo płynął za wobkiem kilka metrów po czym go dziabnął na krótkim dyszlu z 3metry o de mnie.Reszta na postawionego Raptora w warkoczu/nurcie.
Brawka za Bolki. 👏👏👏
Ta ryba wysuwa się na czoło jesli chodzi o Wiślane połowy przedstawiane tutaj. Pewnie tak będzie do jesieni kiedy to kilku speców ( w tym Adam) pokażą jakie Sandacze w niej mieszkają 😜😜
Ta ryba wysuwa się na czoło jesli chodzi o Wiślane połowy przedstawiane tutaj. Pewnie tak będzie do jesieni kiedy to kilku speców ( w tym Adam) pokażą jakie Sandacze w niej mieszkają 😜😜
Ja dzisiaj zaatakowałem z wieczora... pomimo opadającej wody dojście do miejscówki nie było takie łatwe jak zakładałem że będzie....musiałem wracać się do fury zmienić kaloszki na wodery żeby sforsować starorzecze:nerwus: Po przebiórce i 15 minutowym marszu przez totalny sajgon docieram do mojej mety - przelewającej się główki i....konsternacja...w główkę wbite dwie łódki z grunciarzami-sandaczowcami:bezradny: Zdecydowanie zawęziło to pole moich działań, a nie chciało mi się już wracać przez te krzaczumby, więc obłowiłem to co się dało....dużo tego nie było, ale jakoś pokombinowałem i skusiłem jednego wyścigowca z zalanej plaży i praktycznie stojącej wody. Ledwie 42 centy ale w tych okolicznościach trochę mnie rozweselił. Łyknął Thrilla w expresie z max 0,5 metrowej wody. Więcej kontaktów nie było:bezradny:
Dla podtrzymania wątku -rybka braciaka z wczoraj,pozdro dla wszystkich chorych na boleniozę.
Byłem z czwartku na piątek nad Wisełką. Spotkałem "PANÓW" rybaków. Panowie zaczeli pracę koło 20ej skończyli koło 1 ej . Oblecieli wszystkie przykosy,rynienki i dołki od nowego mostu w Nowym Dworz Maz do miejscowosci Zakroczym( tam stacjonuje ich łódka) ok 5-6 km wody i tak co wtorek i czwartek. I jak tu k.... ma być ryba?!!!! :nerwus: Z tego co mi wiadomo mają zakoz połowy ryb drapieżnych,zastanawiam się na zrobieniem im kontroli w wiekszym gronie......
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.