Hej ile metrów od brzegu pływają?
Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
Nawigacja
Czyli w zasięgu.😄
Niby tak, ale to jest ich robota - i nie byłoby zbyt fajnie zarwać za to kamieniem w łeb (do tego można źle tzn zbyt celnie trafić i co wtedy?) . To u nas jest chory kraj po prostu ( a właściwie chora ta organizacja - ale wiadomo - interes musi się kręcić!) - bo rybaków na wodach publicznych śródlądowych nie powinno być wcale, zwłaszcza przy tak małym potencjale wód a tak dużym zainteresowaniem wędkarstwem. Są inne sposoby na rybie mięso.
obserwowałem kiedyś odłowy sieciowe (też 2 x w tyg) w okolicach mostu w Wierzbicy.... do tego momentu nie wiedziałem, że te siaty są tak wielkie / długie!
Dzięki panowie za gratki. Po kilkudniowej przymusowej przerwie dziś w końcu mogłem wyskoczyć na chwilę ,niestety w samo południe czyli pora nie najlepsza na rybki w taki żar. Udało się jednak złowić rapkę. Za to na koniec 20 metrów ode mnie pokazał się w całej okazałości sum wagi cięzkiej, widok bezcenny😄
Przynęta standardowo Made in TOMY:)
Przynęta standardowo Made in TOMY:)
PO
22.06.2013 19:23 · Odpowiedź #46780
Dzisiejsze dwie fiszki.64 i 56 cm. Spirit 9 ( druga wersja), oraz hermes na agrafce.
Wisła + wyspa + namiot + perła niepasteryzowana + miliardy komarów :p
@Krystek - a kto zjadł kiełbasę, że jej nie wymieniłeś 🤔 :P
Kolejne graty w Twoją stronę Wojtek,fajne rapki.Brak monotonii w przynętach daje ładny efekt👏
@Krystek ... no wybidzony jakiś jesteś na tej focie :) Chyba te komary z soboty z lekka Cię wyssały 😂
hehe dobre za dużo czasu spędzasz na rybach to i masa zjechała;)
Wróciłem...cały w bąblach od pokrzyw i podrapany akacją, ale niestety akcja ratowania wrzuconego na drzewo hermesa się nie powiodła - przepadł:bezradny: Na szczęście udało się wymęczyć jednego wyścigowca, uderzył jak bolek przez duże "B", myślałem że będzie 7 z przodu a wyjechał taki 56😜 Radości przysporzył bo nie było lekko nad wodą. Zadziałał Thrill prowadzony ekspresem w poprzek nurtu. Więcej kontaktów nie było.
Malcz a spróbuj im wolniej poprowadzić wobka.Powinno poskutkować.
Otoż to @Malcz.Grubasy lubią jak im coś przed nosem ładnie dupką zamiata;)
Oczywiście popróbuję, tylko...."gdzie się podziały tamte kabany...gdzie się podziały grubasy z dawnych lat?" 😂
Siedzą w swoich dziuplach,nie wychylają się zbytnio co by nie dostać Hermesem po nosie;)
:krzyk: a na południu Wisła znowu w górę i to prawie półtora metra....o losie czy to się kiedyś unormuje?:yyyy:
:krzyk: a na południu Wisła znowu w górę i to prawie półtora metra....o losie czy to się kiedyś unormuje?:yyyy:
No niestety, łatwo w tym roku nie ma...:bezradny:
Ale... przypomnę, że niedawno było znacznie gorzej. 3 lata temu to była masakra.
Ja raz na jakiś czas wracam do roku 2010 i tego mojego podsumowania wiślanego:
http://shrap-drakers.pl/artykul/wisla-2010-blaski-i-cienie/
Wtedy w ogóle nie dawało się przez długi czas dotrzeć do Rzeki...
Wpływu na dużą wodę nie mamy żadnego, więc trzeba z pokorą przeczekiwać, aczkolwiek proponuję nie biernie. Ja ostatnio efekty mam marne, ale chodzę konsekwentnie i znalazłem już kilka zmian w korycie i na dnie rzeki, które będę chciał wykorzystywać sukcesywnie (szczególnie jesienią).
Więc głowa do góry, teraz ze trzy dni wykorzystać na wędkowanie, no i mieć nadzieję, że to będzie niedługi przybór...:)
No nie wygląda to zbyt ciekawie pod kątem niedzielnego planu na pływanie za Wąsem:(
Ale na miejscu Boleniarzy najbliższe 3 dni starałbym się być jak najwięcej nad wodą, taki przybór powinien uaktywnić kabany...
Paweł, Kaczy - święte słowa👍 Najgorsze co może być to śledzić ten przybór na stronie www, nie ma co płakać:nie: trzeba brać tyłek w troki i atakować😏
Hahaha nie tylko Ty😜 Wykorzystać Wisełkę do granic możliwości a potem skok w bok😄
Dokładnie tak jak piszecie, trzeba wykorzystać chwilę, wszak tak strasznie burzowo ma nie być.
Jutro popylam do dentystki ;(, ale w czwartek rano melduję się nad rzeką :)
Ps. Jak tak dalej będzie z wahaniami wody, to nie odzyskam ulubionego meppsa. 320 na wodowskazie "Nadwilanówka" potrzebuję:nerwus:
Ps. Jak tak dalej będzie z wahaniami wody, to nie odzyskam ulubionego meppsa. 320 na wodowskazie "Nadwilanówka" potrzebuję:nerwus:
Dokładnie tak jak piszecie, trzeba wykorzystać chwilę, wszak tak strasznie burzowo ma nie być.
Sorry za off, ale skoro już kolega wspomniał, to wiecie może czemu na pogodynce wodowskaz Warszawa (Zlewnia Środkowej Wisły) i wodowskaz Warszawa-Nadwilanówka (Zlewnia Narwi) pokazują zupełnie inny poziom? Różnica ponad metr - przecież niemożliwe żeby na terenie Warszawy były takie wahania???
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.