Coś tam da się złowić.. rapka z dzisiaj.
Sezon wędkarski 2013
jak widać nie wszędzie kicha :D trzeba tylko wiedzieć gdzie i kiedy - @pieczywko gratki, 👏
U mnie też coś tam się dzieje, jakieś jaśki i klenie się trafiają, ale rozmiarowo nie powalają na kolana, ot takie "dobre czterdziestaki". Jaśki ostatnio baaardzo delikatnie skubią i niestety te większe często się spinają.
Bolenia i sandacza nie widać:bezradny:
Za "dobrego jaśka czterdziestaka" w moich rejonach oddałbym bolenie. Jazi na Wiśle nie ma wogóle, co ciekawe nad Narwią jest ich całkiem sporo ale są nie łatwe do złowienia.
Za "dobrego jaśka czterdziestaka" w moich rejonach oddałbym bolenie. Jazi na Wiśle nie ma wogóle, co ciekawe nad Narwią jest ich całkiem sporo ale są nie łatwe do złowienia.
Naprawdę?
Myślę kolego @hlehle, że to nie tylko problem Wisły :( Niestety wędkarstwo to dość modny sposób na spędzanie wolnego czasu miastowych czyt. najebka nad wodą, grill, łowienie i beretowanie w siatę. Co roku jakiś czas spędzam nad najbliższą sercu mi rzeką, z roku na rok zapuszczam się w coraz większy sajgon ... W tym roku to już była ekstrema. Jak już wytrzepią i te dołki to w przyszłe wakacje nie będę miał już "moich" met bo nie będzie w nich ryb :bezradny:
... Po rozmowie okazało się że złowił go o 17:00 dnia poprzedniego, zębaty już dawno zdechł, był sztywny i wygięty w kształcie litery S - po prostu nie mieścił się w siacie. Do tego zrobił się jakiś taki siny i blady, nie dziwne, 12 h kiszenia się w ciepłej wodzie zrobiło swoje. Ostatni tekst szczęśliwego łowcy rozwalił mnie totalnie, typ stwierdził że chyba będzie musiał go wyrzucić, bo i tak nie dowiezie go do domu. Zamierzali zostać jeszcze do południa a przed nimi sporo drogi bo aż do Skierniewic.
Taki oto smutny obraz się przedstawia.
Pieczywko obserwowałem kiedy coś wyjmiesz. No i udało się. Byliśmy z rodzinką i znajomymi na spacerze.
Wojtek nie będę gratulował Ci kolejnej 65-tki,liczę,że połowisz gruube 80-tki;) i wtedy dorzucę gratulacje😛
@Tomo
Graty za rybki.
Czy masz filmik z pracą tego bezstera???
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.