mniej "zielonego" bo wali po gałach @tomo
Wieści znad Wisły 2013
Sezon wędkarski 2013
Nawigacja
Koledzy, wybieram się jutro z rana na jedną z wiślanych dzikich burt poszukać sandacza. Ponieważ w temacie sandaczowania jestem zupełnie zielony, może mógłby ktoś podpowiedzieć czy o tej porze dnia/nocy (powiedzmy 1-1,5 godziny przed świtem do jakiejś 8-9 łowić cieżko. czy lekko? Czy może przed switem jeszcze lekko a po swicie cieżko? Czy nie ma reguly i trzeba szukac i tak, i tak, w nadziei, ze sie trafi na jakiej glebokosci zeruja sandacze (o ile oczywiscie sa w lowisku)?
Ps sorki za interpunkcje ale na telefonie ciezko mi sie pisze.
Koledzy, wybieram się jutro z rana na jedną z wiślanych dzikich burt poszukać sandacza. Ponieważ w temacie sandaczowania jestem zupełnie zielony, może mógłby ktoś podpowiedzieć czy o tej porze dnia/nocy (powiedzmy 1-1,5 godziny przed świtem do jakiejś 8-9 łowić cieżko. czy lekko? Czy może przed switem jeszcze lekko a po swicie cieżko? Czy nie ma reguly i trzeba szukac i tak, i tak, w nadziei, ze sie trafi na jakiej glebokosci zeruja sandacze (o ile oczywiscie sa w lowisku)?
Przed świtem sandacz bywa w strefie brzegu czyli łowisz na lekko mniej więcej do wschodu słońca aż woda zostanie prześwietlona.Potem ryby odsuwają się w pobliskie rynny lub przykosy i tam pozostają w dziennych ostojach a tam już próbujesz ciężko.
Dzisiaj 5 godzin biczowania wody zaowocowało oto takim ,,sandaczem".
Seledynowy twister branie ANALNE ;)
Seledynowy twister branie ANALNE ;)
Michał to może być dobry "omen".
Warto systematycznie odwiedzać takie miejsce:)
Warto systematycznie odwiedzać takie miejsce:)
Adam tak też uczynię ;) ogolnie spławów drobnicy duzo oraz pojedynczych wiekszych leszczy. Jednak spławów drapieżnika nic. Spotkałem goscia co podobno złowił dziś szczupaka około 3 kg i takiego 55. Ryb przy nim nie widziałem więc albo sciemniał albo wypuscił:) rozmawiałem trochę z grunciarzami i podobno tydzien temu była rzeź leszcza na Wiśle, opowiadali o sztukach po 2kg, dużych łusek na brzegach multum. Dowiedziałem sie też od jednego pana ze sum taki 69cm to idealny jest, taki... konsumpcyjny :) Ogolnie sporo przechodzone, przełowione, pozrywane, pogadane. Obiad zjedzony a teraz czill :P
Byłem na 2 godzinki w okolicach Praskiego. Mały szczupaczek, mały okonek i około wymiarowy pike, który po świecy ładnie się wypiął, dzięki czemu nie musiałem nawet brudzić rąk 😛.
Niedziela i poniedziałek po około 3 godziny w okolicach Mostu Północnego. Jedyny efekt to kilka zerwanych zestawów
Drapieżnika wszelakiej maści brak :beczy: chyba, że mowa o szalejących kaczkach 😜
Drapieżnika wszelakiej maści brak :beczy: chyba, że mowa o szalejących kaczkach 😜
Okolice Pln, to faktycznie piaskownica.Trzeba sie troche nachodzic zeby znalezc kawalek "lepszej" wody.
Powodzenia;)
Powodzenia;)
Hehe, ta piaskownica pełną gębą ;) teraz bliżej weekendu mam zamiar przeorganizować się bliżej Praskiej strony. Zobaczymy, może tam pójdzie lepiej. Aczkolwiek podczas ostatnich pogawędek, nie specjalnie zauważyłem, aby ktokolwiek miał wyniki...no może poza "leśnymi dziadkami" którzy wszystko pakują do siat łącznie z uklejami ;) no cóż, może ze szprotami im się kojarzy
Dzisiejszy "mroczny sandacz w ciapki😄" trafiony na szybko przed meczem Polaków na Wembley:)
No proszę a jednak jakieś zębate pozostały w królowej
Gratki @Paweł 👏 Było zostać dłużej nad wodą bo Nasi jak zwykle grali piach a tak może by się trafił jakiś sandacz :)
Gratki @Paweł 👏 Było zostać dłużej nad wodą bo Nasi jak zwykle grali piach a tak może by się trafił jakiś sandacz :)
Grzesiu, grali to zbyt wiele powiedziane... @Paweł gratuluję zębatego z mojej ukochanej Wisły... Nad nią się wychowałem i nad nią zawsze wracam (chyba głównie z sentymentu, bo nie potrafię łowić na Wiśle). Jeszcze raz graty 👏
PO
21.10.2013 16:20 · Odpowiedź #50191
Standardowe 3-4 biorą także na Wisełce;)
Piekny zander Wojtek.Gumis tez chyba slusznych (czyt. normalnych rozmiarow) Tylko kurcze blaszka troche kadr obcielo;)
Zaczelo sie wkoncu lowienie😏
Zaczelo sie wkoncu lowienie😏
WOW pięknie 👏 👏 👏
rapowiec w sandałkach 😄
Wojtek ten rok należy do ciebie 👏 👏 👏
dawaj dalej nie odpuszczaj 👍
rapowiec w sandałkach 😄
Wojtek ten rok należy do ciebie 👏 👏 👏
dawaj dalej nie odpuszczaj 👍
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.